«Εμείς γέφυρες δεν έχουμε και δεν μας ενδιαφέρει να χτίσουμε με καμία παράταξη αυτή τη στιγμή διότι εμείς ακολουθούμε το δικό μας αυτόνομο δρόμο που δεν έχει κενά δεξιά-αριστερά και δεν έχει και ανάγκη για γέφυρες και άλλου τύπου υποστηρίξεις», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος,  μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε έναν αυτόνομο δρόμο εδώ και πολλούς μήνες, πορευόμαστε με τη δική μας πολιτική λογική και την πολιτική μας τοποθέτηση στα πράγματα με τις αξίες μας και τις αρχές μας, και γέφυρες είτε από δεξιά είτε από τα αριστερά δεν έχουμε ανάγκη» 

Για την μετονομασία του ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με την μετονομασία του κόμματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ παρέπεμψε στο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας τα εξής:

«Θα έχουμε στο συνέδριο μας, το δημοκρατικό και το κυρίαρχο όργανο μας το οποίο αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα της φυσιογνωμίας του κινήματος. Θα επιβεβαιώσουμε την προοπτική μας, τη σοσιαλδημοκρατική μας ταυτότητα και εφόσον υπάρχει και ζήτημα μετονομασίας εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει ποτέ, δεν έχει φύγει ποτέ μέσα από το ΚΙΝΑΛ» 

Για την κριτική Σκουρλέτη και Πολάκη 

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΚΙΝΑΛ από τον κ. Σκουρλέτη και τον κ.Πολάκη, ο κ. Μάντζος είπε: «Να ξεκινήσω με τον κ. Σκουρλέτη που είναι μια πολιτική τοποθέτηση τουλάχιστον του κ. Σκουρλέτη, δεν έχει μέσα της ούτε απειλές και υφολογικά είναι και πιο κομψή. Εδώ έχει λάθος ο κος Σκουρλέτης. Αν καθίσει κανείς να δει αναλυτικά τη θέση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην τεχνοκρατική και πολιτική ανεπάρκεια της ΝΔ, πόσο αυστηρά στεκόμαστε απέναντι σε κάθε λάθος και σε κάθε ολιγωρία της κυβέρνησης με προτάσεις άρα δεν την λες και Ελβετία την παράταξη του ΚΙΝΑΛ. Έχουμε πάρα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα ζητήματα από την πανδημία, την ακρίβεια, τις φυσικές καταστροφές, την ενεργειακή κρίση στα πάντα. Δεν μπορεί λοιπόν να καταλογίζει επιτήδεια ουδετερότητα ούτε ο κος Μητσοτάκης, ούτε ο κος Σκουρλέτης στο ΚΙΝΑΛ. Παρών ψήφισε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ελβετικό ωραιότατο στρογγυλό παρών ψήφισε στα Raffale και στις Belhara, αυτό μην το ξεχνάμε». 

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, είπε πως δεν καταλαβαίνει αν ο κος Ανδρουλάκης ήταν 55αρης κι από την Αλεξανδρούπολη τι θα του έλεγε: «Και να θυμηθούμε γιατί τα κάνει αυτά ο κος Πολάκης διότι προχθές ο κος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε και είπε για τις συμπεριφορές, τις λογικές Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, για άλωση των θεσμών κτλ. Έχουν υπάρξει καταδίκες για χώρες με δεξιά απολυταρχικά καθεστώτα, αντιδημοκρατικά απολυταρχικά καθεστώτα, Ουγγαρία-Πολωνία αντίστοιχα, αυτό είπε ο κος Ανδρουλάκης την αλήθεια, και είπε οτι στη δική μας παράταξη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες λογικές δεν θα τις βρεις. Τώρα τι σχέση έχει αυτό όλο με την συγκεκριμενη απειλή ότι «εδώ είμαστε και την επομενη φορά δεν θα μιλήσω έτσι» κι ότι «θέλει κανείς να νεκραναστήσει κάτι» όλο αυτό απαντάται και ήδη από χθες λέμε οτι ο κος Πολάκης με την τοποθέτηση του αυτή επιβεβαιώνει τις απόψεις του κου Ανδρουλάκη ότι αυτές οι συμπεριφορές τύπου Πολάκη δεν μας εκφράζουν», τόνισε στη συνέχεια

Στην ερώτηση αν οι παραπάνω συμπεριφορά κόβει όποιες γέφυρες μπορούσαν να στηθούν για συνεργασία των δύο κομμάτων. ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε πως «εμείς γέφυρες δεν έχουμε και δεν μας ενδιαφέρει να χτίσουμε με καμία παράταξη αυτή τη στιγμή διότι εμείς ακολουθούμε το δικό μας αυτόνομο δρόμο που δεν έχει κενά δεξιά-αριστερά και δεν έχει και ανάγκη για γέφυρες και άλλου τύπου υποστηρίξεις. Εμείς έχουμε έναν αυτόνομο δρόμο εδώ και πολλούς μήνες, πορευόμαστε με τη δική μας πολιτική λογική και την πολιτική μας τοποθέτηση στα πράγματα με τις αξίες μας και τις αρχές μας, και γέφυρες είτε από δεξιά είτε από τα αριστερά δεν έχουμε ανάγκη».

Γα τα περί ισοποστάκηδων

Ερωτηθείς αν είναι ισαποστάκηδες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας τα εξής:

«Δεν είμαστε ισαποστάκηδες. Μέσα από την τοποθέτηση μας στα πράγματα και τις προτασεις μας έχουμε κλείσει τη θεωρία περί των ίσων αποστάσεων. Δεν τηρούμε εμείς ίσες αποστάσεις, έχουμε μεγάλες αποστάσεις τόσο από τον λαϊκισμό όσο και από τον ελιτισμό και από την ανεπάρκεια την κυβερνητική του κου Μητσοτάκη και έλλειψη λύσεων του κου Τσίπρα. Αν κάποιος πρέπει να δει προσεκτικά μέσα στο κόμμα του είναι ο ίδιος ο κος Πολάκης που καταλογίζει στον κ. Ανδρουλάκη όσες αποστάσεις και δήθεν μη προοδευτική λογική, ας δει τον κύριο Γιώργο Τσίπρα, ένα στέλεχος κορυφαίο του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Α. Τσίπρα, και είπε ότι με ένα καλό της ΝΔ εγώ θα συζητούσα για μια συγκυβέρνηση. Ο κος Πολάκης με αυτό συμφωνεί, με την επιλογή της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ; Το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που έχει προβλημα προσανατολισμού ή ο ΣΥΡΙΖΑ που στην έλλειψη προσανατολισμού και δεν έχει πυξίδα στα χέρια του προσπαθεί να βρει από όπου μπορεί να πιαστεί σωσίβιο;».

Για «την άλλη φορά θα σου απαντήσω αλλιώς» του Πολάκη 

Ο κ. Μάντζος ρωτήθκε, επίσης, αν στην απειλή Πολάκη ότι «την άλλη φορά θα σου απαντήσω αλλιώς» βλέπει ενδεχομένως και επιθέσεις κάτω από τη ζώνη κατά του κ. Ανδρουλάκη;

«Δεν μας αφορά και δεν μας τρομάζει τέτοιου είδους συμπεριφορά. Εμείς πορευόμαστε με ηθική καθαρότητα, με πολιτική ακεραιότητα και με επάρκεια στις θέσεις μας. Εμείς την τοξικότητα δεν την θέλουμε και δεν μας εκφράζει και όποτε και να θέλει κανείς να επιτεθεί στο κίνημα θα έχει προφανώς τις σωστές απαντήσεις να λάβει από εμάς αλλά δεν θα μπούμε στον σκυλοκαβγά, δεν θα γίνουμε ένα κομμάτι από μια νοοτροπία που δεν μας εκφράζει, θα επιμείνουμε πολιτικά». είπε

Για τη διαγραφή Κύρτσου 

Τέλος, κληθείς να μιλήσει για τη  διαγραφή του κ.Κύρτσο από τη ΝΔ, ο κ. Μάντζος είπε ότι ως κόμμα δεν παίρνουν θέση σε αυτό, καθώς αφορά ένα εσωτερικό θέμα της ΝΔ, ενώ στην ερώτηση αν ο ευρωβουλευτής μπορει να ενταχθεί στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για πολύ μεγάλες διαφορές με οποιοδήποτε προέρχεται από τις τάξεις του κυβερνώντος κομματος σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ και τις αρχές, τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας.