Τρεις Συμφωνίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με την Ιταλία, το Ισραήλ και την Κύπρο συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι οποίες θα συζητηθούν πάλι αύριο στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστούν.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, στην προαναφερθείσα Επιτροπή, με Προεδρεύοντα των εργασιών της τον Κώστα Γκιουλέκα, ο ΥΕΘΑ εισηγήθηκε τις κυρώσεις των Συμφωνιών που αφορούν: 

---Κύρωση της Τεχνικής Διευθετήσεως στον τομέα της ακαδημαϊκής ερεύνης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ, εκπροσωπούμενου από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), και του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας, εκπροσωπούμενου από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (CEMISS).

---Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής κυβερνήσεως και της αντιστοίχου Κυπριακής, σχετικώς με την ανταλλαγή και αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών.

---Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Ισραηλινού Υπουργείου Αμύνης, σχετικώς με τη συνεργασία στους τομείς της υδρογραφίας και της ωκεανογραφίας, με αρμόδια από ελληνικής πλευράς της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.