Τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου μέσα από τον φωτογραφικό φακό της δημοσιογράφου Αλεξίας Κουλούρη έχουν οι αναγνώστες του βιβλίου με τίτλο «ΤΑΤΟΪ στιγμές ιστορίας» το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 18.00 σε ειδική εκδήλωση του Δήμου Διονύσου με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει η γνωστή δημοσιογράφος στην περίληψη του βιβλίου της, αφορμή για αυτή της την εκδοτική προσπάθεια στάθηκε η απόφαση για αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου «που με ώθησε στην απόφαση να συμβάλω στο μήνυμα εκσυγχρονισμού του, που επιχειρεί να συγκεράσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας τις ιστορικές μνήμες και εγείροντας προβληματισμούς».

«Έτσι λοιπόν, με όχημα τις περιγραφές στο ευρετήριο του πατέρα μου, τις αφηγήσεις στα δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, που πλαισίωναν και αναδείκνυαν τα σημαντικότερα φωτογραφικά καρέ, καθώς και τα επίκαιρα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, προσπάθησα να αναπαραστήσω μια εποχή με μια αφήγηση που μοιάζει σεναριακή» επισημαίνει σε άλλο σημείο της περίληψής της η Αλεξία Κουλούρη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ενώ πέραν του Μάκη Βορίδη ομιλία θα πραγματοποιήσουν και οι Γιώργος Διδασκάλου (Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού) και Θάνος Ασκητής (Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος ΑΡΑ, πρώην Βουλευτής Αθηνών).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου και συντονίστριά της θα είναι η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή.