«Ανέκδοτο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται σε «γκρίζες ζώνες» σε ότι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες.

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση», το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για «γκρίζες ζώνες», μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε», σχολίασε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μάντζος.

«Να μας πει ποιον θέλει»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο Open, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα ψήφισε την απλή αναλογική γιατί πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες αν έχουν προγραμματική βάση μπορεί να είναι πιο σταθερές. Τόνισε δε ότι τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο ελληνικός λαός. «Να μας πει ποιον θέλει» προκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Θα μας βγάλει άσο από το μανίκι, κάποιον που δεν γνωρίζουμε;» συμπλήρωσε.

Το «δεκανίκι»

Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι δεν θα γίνει δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης πριν μιλήσει για πρόσωπα, ας μιλήσει για πολιτικές» προσθέτοντας ότι «κινείται στην γκρίζα ζώνη του, δεν απαντώ».