Μήνυμα προς τις πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», όπου αναφέρεται στις προτεραιότητες του στα θέματα ασφάλειας.

Επίσης αναφέρεται και στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για τις ερχόμενες εκλογές, κάνοντας παράλληλα σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο υπουργός τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μακράς πνοής» και εξηγεί τους λόγους που ίδιος, στις επόμενες εκλογές, που όπως λέει θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να τονίσει τις δράσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στις πόλεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η οποία, υπογράμμισε, τους τελευταίους 8 μήνες παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 30%, στις ληστείες, διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές αυτοκινήτων, ως αποτέλεσμα μιας σταθερής πολιτικής.

«Η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η ασφάλεια της πατρίδας οφείλουν να είναι συνεχώς η πρώτη μας προτεραιότητα, ήταν προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με αποφασιστικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται από όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, όταν μεγάλες απειλές για την ασφάλεια εκδηλώθηκαν και στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος. Και συμπλήρωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι νυχτερινές περιπολίες στην Αττική, γίνονται συνεχώς επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και οι παράνομοι μετανάστες οδηγούνται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΠΑ. Αμυγδαλέζας, ενισχύεται η εκπαίδευση και ολοκληρώνεται η επανεκπαίδευση της Ομάδας ΔΙΑΣ, ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, προωθούνται καινοτόμες πρακτικές για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ προσελήφθησαν 1.680 συνοριοφύλακες για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας.

Για τα Πανεπιστήμια ο υπουργός αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία παρενέβη όλες τις φορές (δεκάδες περιπτώσεις), που καταγγέλθηκαν νομίμως παράνομες πράξεις στα ιδρύματα, ενώ στο τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών για την λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

«Κάνουμε πράξη την στρατηγική μας για την ασφάλεια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια που είναι προϋπόθεση για υπάρχει ελευθερία και ομαλή λειτουργία προς όφελος των καθηγητών και των φοιτητών, αναφέρει ο Υπουργός και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας σ' αυτόν τον τομέα στο 100%. Οφείλουν και οι πρυτανικές αρχές να πράξουν το δικό τους καθήκον και ασφαλώς αναμένουμε και από το ΣτΕ να βγάλει το ταχύτερο δυνατόν την απόφασή του για τη συνταγματικότητα του νόμου».

Για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τις εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει στην συνέντευξη: «Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κερδίσει την αυτοδύναμη εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, δεσμευμένος από ιδεοληπτικές λογικές του παρελθόντος και αναξιόπιστες πρακτικές που οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οδηγούν στην αποτυχία… Οι Έλληνες κρίνουν και συγκρίνουν. Την υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων, το δημιουργικό έργο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και τις καλύτερες προοπτικές που δημιουργούνται για την χώρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μακράς πνοής που διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας στους δύσκολους καιρούς μας».

Για την δική του υποψηφιότητα υπογραμμίζει: «Ύστερα από 7 χρόνια δημιουργικής διαδρομής και δυναμικών αγώνων στην αντιπολίτευση και δημιουργικού έργου σε δύο υπουργεία, ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να δώσω τη μάχη στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Είναι πολύ μεγάλη και δυναμική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά για δεκαετίες και με την οποία με συνδέουν ανθρώπινοι, κοινωνικοί και πολιτικοί δεσμοί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια νέα μεγάλη νίκης της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε: «Η έλλειψη σεβασμού που δείχνει η Τουρκία στην Αγιά Σοφιά, σε αυτό το αριστούργημα πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι θλιβερά προκλητική. Οι εικόνες βεβήλωσης της Αγιάς Σοφιάς προκαλούν βαθιά θλίψη και αγανάκτηση όχι μόνο στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και σ' όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν και την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό και την παγκόσμια πολιτισμένη κοινότητα. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου και προκλητικές πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη διεθνή νομιμότητα ακολουθώντας τη δική της προκλητική στρατηγική. Η Ελλάδα τηρεί τη νομιμότητα με νηφαλιότητα αλλά και εγρήγορση. Καλό είναι να γνωρίζουν - και το γνωρίζουν άπαντες- ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες».