Ένα ακόμα βήμα που μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο θα γίνει αύριο με τα εγκαίνια του αγωγού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί αύριο, με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Πρόκειται για σημαντικό έργο σε συνδυασμό με τον σταθμό στη Ρεβυθούσα αλλά και μία σειρά από άλλες δράσεις θα δώσει την δυνατότητα να διαφοροποιήσει πλήρως η Ελλάδα και όχι μόνο, τις πηγές ανεφοδιασμού φυσικού αερίου.

Έτοιμο το εθνικό σχέδιο για τις τιμές της ενέργειας

Aκόμη κι αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαική στάση για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει έτοιμο εθνικό σχέδιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δούν οι πολίτες στο μέλλον φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Θα υπάρξει μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση μια πολύ ουσιαστική βοήθεια και στήριξη και σε εκείνους που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις οριζόντια ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων που θα έχει ως αποτέλεσμα να δουνε δραστικά μειωμένους λογαριασμούς», δήλωσε στο «Κοινωνία ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.