Η Νέα Δημοκρατία μετά από έναν μακρύ προσυνεδριακό διάλογο βρίσκεται στην τελική ευθεία του συνεδρίου της, στο οποίο έχω την τιμή και την ευθύνη να συμμετέχω ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν μιλήσαμε για την κοινωνική πολιτική και την ισότητα, για την ψηφιακή επανάσταση και τη δημιουργία ενός κράτους φιλικού στους πολίτες, για τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, για τον τουρισμό και τη ναυτιλία, για την αγροτική Ελλάδα, για την καθημερινότητα των πολιτών, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις, τις νέες δουλειές, τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της χώρας.

Η διαφορά με το παρελθόν ήταν θεαματική. Γιατί στα προσυνέδρια μιλήσαμε για όσα έγιναν. Για όσα ήταν στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα και έχουν υλοποιηθεί. Για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το μεγάλο αφορολόγητο στις γονικές παροχές, την προστασία της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, τη στήριξη των νοικοκυριών, τις χιλιάδες ψηφιακές υπηρεσίες που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα.

Elena_Rapti
 Μιλήσαμε για τις πολιτικές που βοηθούν τους νέους και τις νέες, τις ξένες επενδύσεις που δίνουν καλά αμειβόμενες δουλειές, τη Pfizer, τη Microsoft και τους άλλους κολοσσούς που εμπιστεύονται την Ελλάδα, για καλύτερα πανεπιστήμια, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, για έξυπνα προγράμματα σπουδών, σύγχρονο σχολείο, αλλά και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, επιδότηση για το πρώτο ένσημο, πολιτικές για να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, για το bonus παραγωγικότητας με στόχο ένα διαφορετικό δημόσιο.

Μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία με πολιτικές όπως του προσωπικού βοηθού, για την ισότητα των φύλλων και τη προστασία της γυναίκας, για τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα που αυστηροποιούν ποινές σε πολλά εγκλήματα, για την άδεια πατρότητας και την προστασία των αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων, των Ρομά, των εξαρτημένων, των παιδιών σε ιδρύματα, για το μεγάλο εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Μιλήσαμε για τη στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση, για την μηδενική ανοχή σε όσες εταιρίες αισχροκερδούν και για την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μιλήσαμε για τις χιλιάδες προσλήψεις στο σύστημα υγείας και την ενίσχυση των υποδομών στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλήσαμε για την Ελλάδα που έγινε πιο ισχυρή, πιο μεγάλη και πιο σύγχρονη. Με δυνατές συμμαχίες, με θέση στο νέο ενεργειακό σχεδιασμό. Για την Ελλάδα της ειρήνης, της συνέπειας και της δημοκρατίας. Μιλήσαμε μόνο για όσα κάναμε. Που πολλές φορές ήταν περισσότερα από όσα είπαμε. Και αυτό είναι από μόνο του ήθος στην πολιτική.

Elena_Rapti_20181217____________12_______________26_
 Στο συνέδριο της, η Νέα Δημοκρατία ανοίγει ακόμη μεγαλύτερο δρόμο στο μέλλον. Μιλά με την κοινωνία ελεύθερα και δημιουργικά. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε αλλά και αυτόν που πρέπει να αποφύγουμε. Αναμετριέται με νέους μεγαλύτερους στόχους, με προβλήματα που δε λύθηκαν, με την πρόκληση για ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα.

Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Νοιαζόμαστε καθημερινά για τους ανθρώπους, είμαστε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, δημιουργώντας μια Ελλάδα ανάπτυξης και ευκαιριών. Μένει ένας ακόμη χρόνος δουλειάς για να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Οδηγούμε σταθερά την Ελλάδα προς το μέλλον. Φέρνουμε το μέλλον πιο κοντά στην Ελλάδα του σήμερα.