Στην διαβούλευση ανέβηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παροχή ανταμοιβής στους δημοσίους υπαλλήλους που επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους.

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο: «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» και θα είναι αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (www.opengov.gr), για σχόλια και παρατηρήσεις έως και τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Μάκη Βορίδη στο σχέδιο νόμου προβλέπονται επίσης η δημιουργία ενιαίου πλαισίου δεξιοτήτων για το σύνολο των διαδικασιών του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, εισάγεται ο θεσμός του συμβούλου ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και καθιερώνεται το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης, με βάση το οποίο θα αυτό-αξιολογούνται οι δημόσιες υπηρεσίες.

Προβλέπεται ειδικότερα η καθιέρωση ενός συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας, συνολικού ετήσιου ύψους 35 εκατ. ευρώ. Η ανταμοιβή μπορεί να φτάσει έως και το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου, δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.