Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
TSIPRAS_EKLOGES_SYRIZA
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές - Για «δυναμική νίκης» μιλούν στην Κουμουνδούρου

Από τα αποτελέσματα της δεύτερης κάλπης για ΚΕ θα εξαρτηθεί η ομάδα με την οποία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την εκλογική διαδικασία της χθεσινής μέρας καθώς όπως λένε η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ανοιχτεί στην κοινωνία, έφερε αποτελέσματα.

Ανέδειξε τον ίδιο κυρίαρχο στο εσωτερικό του κόμματος του, αύξησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε εντυπωσιακό βαθμό και έφερε μια δυναμική νίκης στο κόμμα του.

Οι στενοί του συνεργάτες προσθέτουν ότι με τον τρόπο αυτό κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνοντας «τον λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Οι 172.000 που βρέθηκαν χθες στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ -110.000 νέα μέλη και 62 .000 παλαιά– και  ψήφισαν  ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Προς την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα και κατάφερε να φέρει τους πολίτες όχι μόνο στην κάλπη αλλά και στην είσοδο της Κουμουνδούρου κάνοντας τους μέλη του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία καθώς επιθυμούσε να γίνει το κόμμα του ένα σημείο αναφοράς με στελέχη σε νευραλγικά πόστα - στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε οργανισμούς, και σε φορείς.

Τον στόχο αυτό άλλωστε τον είχε βάλει μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν έχοντας 30.000 μέλη είχε τονίσει πως το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.781.000 ψήφους) πρέπει να μπορέσει να γίνει μέλος, να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

« Ο στόχος αυτός πλέον επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι ένα νέο μαζικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς , λένε οι συνεργάτες του. Η μεγάλη πορεία ενίσχυσης, μαζικοποίησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ακόμα πιο μαζικό και παρεμβατικό κόμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους».
Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία κατάφερε να ενισχύσει πολύ σημαντικά με νέα μέλη τον κομματικό μηχανισμό, να τον βάλει σε κινητοποίηση  και να τον προετοιμάσει  για τη μεγάλη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών, που βρίσκεται μπροστά, δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται σε de facto προεκλογική περίοδο με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.
Προσθέτουν ακόμα ότι μέσα από αυτή την διαδικασία κατάφερε να  στείλει ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012, όταν και κατέγραψε τη μεγάλη εκλογική του άνοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).

Σε αυτή την διαδικασία φυσικά θα 
παίξει σημαντικό ρόλο η στάση όλων των μελών του κόμματος καθώς όπως είναι γνωστό η εσωκομματική αντιπολίτευση είχε εναντιωθεί σε αυτή την διαδικασία θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αρχηγικό κόμμα.

Βασικό ζητούμενο λοιπόν από σήμερα είναι η ενότητα του κόμματος και η αφομοίωση των νέων μελών στις κομματικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα της ΚΕ. Από τα αποτελέσματα της δεύτερης κάλπης θα εξαρτηθεί και η ηγετική ομάδα με την οποία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι συσχετισμοί θα έχουν προφανώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.