Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
SYRIZA_EKLOGES
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προεδρικοί ελέγχουν τη νέα ΚΕ - Ποιοι βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των ψήφων

Οι προεδρικοί υποστηρίζουν η δύναμη τους θα φτάσει περίπου στα 180 μέλη

Τα αποτελέσματα που βγήκαν από την κάλπη για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μιλάμε πλέον για ένα άλλο κόμμα αφού υπάρχει πλήρης ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και επικράτηση των στελεχών της προεδρικής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι στελέχη της Κίνησης Μελών- στενός πυρήνας των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα ((Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης)- και ο Διονύσης Τεμπονέρας, που τυπικά ανήκει στη ΡΕΝΕ (τάση των προεδρικών).

Οι προεδρικοί εμφανίζονται να ελέγχουν την ΚΕ αφού όπως υποστηρίζουν η δύναμη τους θα φτάσει περίπου στα 180 μέλη στα 300 της ΚΕ ενώ η «Ομπρέλα» θα έχει περίπου 80 (45 στην Αττική και 35 στην περιφέρεια). Οι υπόλοιποι 40 είναι ανεξάρτητοι.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος. Τα δύο αυτά στελέχη παρά το γεγονός ότι είχαν στενή καθημερινή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν όλο τα διάστημα στάση ουδετερότητας καθώς εκ της θέσεως τους κάθε κίνηση θα έφερνε προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι χθες το βράδυ η Έφη Αχτσιογλου ήταν πρώτη με 3.200 ψήφους, ενώ ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονερας δεύτερος με 3.085. Ακολουθούσε η Ρενα Δουρου 3.010, η Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου 2.980, ο Νίκος Παππάς 2.850, ο Γιαννης Ραγκουσης 2.800, ο Χρήστος Σπιρτζης 2.780, ο Νάσος Ηλιόπουλος 2.750, ο Κώστας Ζαχαριαδης 2.600, και ο Δημήτρης Τζανακοπουλος 2.460.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δεύτερη δεκάδα κατατάσσονται μέχρι στιγμής τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» όπως ο Νίκος Φίλης στην 13η θέση, ο Νίκος Βούτσης στην 14η, ο Ευκλείδης Τσακαλωτος στην 17η και ο Πάνος Σκουρλέτης στην 25η.

Στην ενδέκατη θέση λέγεται ότι καταλαμβάνει η Θεανώ Φωτίου ενώ δωδέκατος ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ανάμεσα στους είκοσι πρώτους βρίσκεται ο Γιάννης Μουζάλας.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι η νίκη των προεδρικών στην περιφέρεια της χώρας είναι σαρωτική.

Από το ψηφοδέλτιο της Κρήτης πρώτος εξελέγη ο Παύλος Πολάκης, από της Ηπείρου η Όλγα Γεροβασίλη, από της Δυτικής Ελλάδας ο Θάνος Μωραΐτης, από της Κεντρικής Μακεδονίας η Θεοδώρα Τζάκρη, από της Πελοποννήσου ο Αλέξης Χαρίτσης, από της Στερεάς Ελλάδας ο Γιάννης Σαρακιώτης και από του Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Μπουρνούς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η σειρά εκλογής ήταν Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Δραγασάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Παύλος Πολλάκης, Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Παναγιώτης Ρήγας και Νάσος Ηλιόπουλος.