Αντίστροφα μετρούν τον χρόνο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο

Τις εργασίες του συνεδρίου που θα έχει τον τίτλο «Η κοινωνία στο προσκήνιο» θα ανοίξει με ομιλία του (στις 18:00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ημέρα θα απευθύνει ομιλία στο συνέδριο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για να εκλεγούν την νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει υπό τη νέα σύνθεσή της το επόμενο ή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/5 ή 4-5/6) προκειμένου να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη θέση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική.

Για τη θέση αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προορίζει τον πλέον στενό του συνεργάτη, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ποιος είναι ο 36χρονος Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη νέα γενιά της παράταξης. Είναι 36 ετών και έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός. Έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς και διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.


Οι καταβολές του στο ΠΑΣΟΚ προέρχονται από τον πατέρα του ο οποίος επί Ανδρέα Παπανδρέου διατέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο.

Ο 36χρονος μηχανολόγος μηχανικός από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρότι ο Ανδρουλάκης τότε αποφοιτούσε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία που σφυρηλατήθηκε σε βραδινές συζητήσεις αλλά και εξορμήσεις στα διάσημα μαγαζιά της πόλης, όπως το περίφημο «Κυβερνείο». Ο Σπυρόπουλος ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΣΠ ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΑΣΠ.

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διατήρησε την δεύτερη θέση και το 2015, όταν μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ διέκρινε εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες στο πρόσωπο του Ανδρέα Σπυρόπουλου και αποφάσισε να τον χρίσει επεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 (όταν έχασε στο β' γύρο από την Φώφη Γεννηματά) και φυσικά στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση απέναντι σε Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Π. Χρηστίδη, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο, οπότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό κοντά στο 68%.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος - εκτός από στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη είναι και μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία θα εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες για να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.