Με το πάζλ κλεισμένο στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Δουδωνής και Μάντζος πλασάρονται στις δύο εκλόγιμες θέσεις με βάση τις δημοσκοπήσεις για το κόμμα.

Την ίδια ώρα, η Ελένη Χρονοπούλου τοποθετείται στην τρίτη θέση, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα σενάρια την ήθελαν στη δεύτερη και εκλόγιμη. Αρκετοί θα αναρωτιούνται αν αυτό σημαίνει ότι η ίδια μετά τις εκλογές θα περιορίσει τη συμμετοχή και την ενεργό δράση της στο κόμμα, διεκδικώντας παράλληλα μια σημαντική θέση σε αυτό.

Οι τελευταίες πληροφορίες απαντούν στο ερώτημα αυτό, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να ποντάρει ιδιαίτερα στην επιστροφή της λίστας στις ευρωεκλογές, προκειμένου να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα της επιλογής του. Σε αυτά, λοιπόν, τα πρόσωπα, ειδικά για τις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προορίζει την Ελένη Χρονοπούλου και τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο, που δεν είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Για εκείνη, άλλωστε, είναι μια επιλογή συμβατή με τις σπουδές της στο Δικαίο, την εργασιακή της εμπειρία στην Κομισιόν αλλά και τη ζωή της συνολικότερα, καθώς έδρα της αποτελούν οι Βρυξέλλες.

Σε λίγες μέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αντικατασταθεί και επίσημα στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Νίκο Παπανδρέου. Από αυτό το σημείο και μετά, όμως, ξεκινά ένα δύσκολο παζλ, η συμμετοχή των προσώπων που επιθυμεί ο ίδιος να εκλεχθούν μέσω της λίστας στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με το λογικό αίτημα του Νίκου Παπανδρέου για μια ολοκληρωμένη θητεία, καθώς θα μετρά μόλις έναν χρόνο στη θέση του ευρωβουλευτή.

Θα ολοκληρωθεί το παζλ αυτό εύκολα; Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστά που θα του επιτρέπουν την εκλογή τριών ευρωβουλευτών, αλλιώς μπορεί να ξεκινήσουν τα όργανα…