«Δηλώσεις και κριτικές συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολιάζω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτηςαναφορικά με τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Η φανερή δημοσκόπηση δεν είναι και τόσο καλή όσο υποστηρίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους λένε οι πολίτες, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε: «Η πρώτη συζήτηση από τους πολίτες είναι οι αυξήσεις, η πρώτη κουβέντα θα περιλαμβάνει σίγουρα τη ΔΕΗ και την ηλεκτρική ενέργεια εν συνεχεία θα είναι και όλα τα άλλα προϊόντα. Δηλαδή από τα αγροεφόδια, από τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ένας φούρνος. Μιλώ με ανθρώπους που δουλεύουνε σε super market οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς τιμές, αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Εν συνεχεία η σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

Αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, σημείωσε: «Θα πρέπει να δούμε τι μας ενδιαφέρει περισσότερο, μας ενδιαφέρει το συμβολικό, το επικοινωνιακό; Μας ενδιαφέρει η ουσία, μας ενδιαφέρουν τα απτά αποτελέσματα, τα αποτελέσματα τα οποία έχουν να κάνουν με το συμφέρον και τα οφέλη που θα λάβει η χώρα μας από μια επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Το ζήτημα είναι οτι δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση και θεωρώ ενδεχομένως και να είναι νωρίς για να λάβουμε απαντήσεις και να αξιολογήσουμε αυτή την επίσκεψη για το θέμα της αποτροπής πώλησης των F16 στην Τουρκία».

«Άρα σε αυτό το σκέλος όποιος πανηγυρισμός και να γίνει θεωρώ ότι θα κριθεί στο μέλλον. Μείζον θέμα, βιώνουμε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση άρα θα έπρεπε να θωρακιστούμε για το μέλλον σε ένα θέμα στον αγωγό των East Med. Βλέπουμε τον Δεκέμβριο να αίρεται η στήριξη των ΗΠΑ σε αυτόν τον αγωγό που μας αναβαθμίζει και ενεργειακά και γεωπολιτικά και γιατί αίρεται η εμπιστοσύνη και η στήριξη των ΗΠΑ; Για να μην ενοχληθεί η Τουρκία. Για αυτό το μείζον ζήτημα για το οποίο πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε και ορθά όπως πανηγύριζε και ο κ. Τσίπρας όταν έκανε τις συναντήσεις με το Νετανιάχου και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και είχαμε την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, αναρωτιέμαι υπάρχει κάποια απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών, από τον κ. Μητσοτάκη τι συζητήθηκε για τον East Med και τη στήριξη αυτού του αγωγού; Δεν υπάρχει κάποια απάντηση, δεν μπορουμε να πανηγυρίζουμε για τα χειροκροτήματα και για τα μείζονα όπως ο East Med να μην συζητούμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν «αγοράστηκαν» τα χειροκροτήματα στην ομιλία του πρωθυπουργού όπως αναφέρει η Αυγή ή ήταν διασκεδαστικός ο πρωθυπουργός όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, απάντησε: «Δηλώσεις και κριτικές συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολιάζω».