«Πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ''Real FM'', κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εσωκομματική εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι «ήταν εμφανέστατο ότι αδυνατεί να αντιληφθεί ή να παραδεχτεί τα προφανέστατα».

«Σε αντίθεση με το τραγικό επίπεδο διεθνούς εκπροσώπησης, κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, η Ελλάδα είναι σήμερα σημαίνουσα περιφερειακή δύναμη με βαρύνοντα ρόλο στον κόσμο που άλλαξε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό πιστοποιήθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε αυτό που παραδέχθηκαν μέχρι και οι Τούρκοι: ότι ο Πρωθυπουργός με τις τοποθετήσεις του και με τον τρόπο που έθεσε τα ζητήματα, ενίσχυσε πολύ σημαντικά τις ελληνικές θέσεις. Ο κ. Τσίπρας ζητάει ουσιαστικά από τον Πρωθυπουργό να ακολουθήσει την τακτική της Τουρκίας», υπογραμμίζει στη συνέχεια.

«Στο ζήτημα της ακρίβειας, που είναι παγκόσμιο πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός στον πλανήτη που έχει μια εύκολη λύση για όλα. Έχει έτοιμο ένα νόμο και ένα άρθρο για να την ξορκίσει», τονίζει ο κ. Οικονόμου.