Με την καταμέτρηση για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία ολοκληρώνονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα, την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη αντίστοιχα, συγκεντρώνουν ποσοστό γύρω στο 77%.

Όπως όλα δείχνουν τα περισσότερα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη.

Συνολικά ψήφισαν 299, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πώς να διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα

  • Λευκά 70
  • Άκυρα 1
  • Υπέρ 228
Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις για την υποψηφιότητα της κυρίας Σβίγκου είχαν εκφράσει οι κύριοι Δρίτσας και Πολάκης, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και της Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας. Πέραν των 38 προσώπων που συνθέτουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ΠΓ, κατατέθηκαν επιπλέον τέσσερις υποψηφιότητες, των: Ν. Φίλη, Π. Λάμπρου, Μιχ. Σαμπατακάκη, Α. Καββαδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού είχαν προηγηθεί ορισμένες τοποθετήσεις, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι ο «αυθεντικός εκφραστής» των 172.000 μελών και πως αυτούς τους εκπροσωπούν «ο καθένας και η καθεμιά από εμάς», ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεων του είναι μόνο ο ίδιος. Σημείωσε δε ότι η πρότασή του είναι συνθετική.