Αμηχανία έχει φέρει στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου, η οποία προέρχεται από το από τους «53».

Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Δρίτσας εξέφρασε και πάλι τις απόψεις για τα δικαιώματα της μειοψηφίας, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει σύνθεση.

Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο υπήρξε από τη μεριά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος στην πραγματικότητα αμφισβήτησε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να είναι γραμματέας η Ράνια Σβίγκου.

Ο βουλευτής Χανίων, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι η Ράνια Σβίγκου ήταν στο παρελθόν, κατά της διεύρυνσης του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και απάντησε στα δύο στελέχη λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλάει ως εκπρόσωπος των 170.000 μελλών». «Το σύνολο των μελών εκφράζεται από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μοναδικό αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον εαυτό του».

Την ίδια στιγμή μέλη της Κίνησης Μελών, δηλαδή τις στάσεις που υποστηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε πρόταση για να στηθούν δύο κάλπες, μία για τον γραμματέα και μία για τον αναπληρωτή γραμματέα. Πιο συγκεκριμένα ο Στέλιος Παππάς έκανε την πρόταση αυτήν, η οποία πήρε μόλις μόνο πέντε ψήφους.