Με δύο συγκινητικά μηνύματα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter αποχαιρέτισαν τον Ιερολοχίτη – Καταδρομέα Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος ως γνωστόν έφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών, αμέσως μετά το πέρας του ετήσιου Μνημόσυνου των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος καταθέτοντας στεφάνι, τον αποχαιρέτισαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους. Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: «Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται». Αθάνατος!» έγραψε ο Ν.Παναγιωτόπουλος.





Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πιο συναισθηματικός, καθότι όπως όλοι στις Καταδρομές τον γνώριζε από δεκαετίες, έγραψε τα εξής: «Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ...εν όπλοις!!! Αντίο Μεγάλε Έλληνα!! Άξιο τέκνο της Πατρίδος! Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα!! Θα 'σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!».