Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
tourkia_sunodos_korufis
Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών εν μέσω τουρκικών απειλών στα ελληνικά νησιά

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο θα λάβει μέρος και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Σύνοδο θα παρευρεθούν ο Γερμανός Καγκελάριος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός που αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας σε τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα, παρά την τουρκική προκλητικότητα που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να στείλει τον υφυπουργό Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, μία κίνηση που γίνεται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους.

Σίγουρα η Τουρκία δεν επιθυμεί να μη λάβει μέρος σε μία Σύνοδο, στην οποία θα είναι παρών ο Όλαφ Σόλτς που φαίνεται να συμμερίζεται πλέον περισσότερο τις ελληνικές θέσεις, εγκαταλείποντας την τακτική των ίσων αποστάσεων.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις επιχειρήσεις στη Μόσχα και θα αναφερθεί, όπως είναι αναμενόμενο, και στην στρατηγική του αναθεωρητισμού που ακολουθεί η Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, αναφέρθηκε στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται. Και υπό αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου, ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος. Και αυτήν την σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια, είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω», είπε χαρακτηριστικά.


Το 66% των πολιτών ανησυχεί για τη στάση της Τουρκίας

Οι πολίτες δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις συνέχεις απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Άγκυρα, καθώς το 66% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της "Pulse" για τον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Στην ερώτηση ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.