Ιδιαιτέρως… ζορισμένοι εμφανίζονται οι Τούρκοι με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Ειδικότερα οι  απαντήσεις που έδωσε στην Άγκυρα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο γνωστό περιστατικό της έντασης μεταξύ τους που είχε δημιουργηθεί, αλλά και πρόσφατα, με την κίνηση - ματ του Έλληνα ΥΠΕΞ να δώσει στη δημοσιότητα τους 16 χάρτες με τις παράλογες τουρκικές διεκδικήσεις, έχουν στριμώξει πολύ τους γείτονες.

Οι αντιδράσεις τους ποικίλες, αλλά η τελευταία δείχνει και την εμμονή που έχουν πάθει οι Τούρκοι με τον Νίκο Δένδια.

 Σύμφωνα με ανάρτηση στο star.gr  την σκυτάλη των επιθέσεων κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών από Τούρκους αξιωματούχους, πότε από τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πότε από τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους, πήρε αυτή τη φορά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

 Η τουρκική εφημερίδα φθάνει στο σημείο, σε μια ημέρα που ξεκινά μάλιστα σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας, να επικαλείται τον πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος …  Ηλία Κασιδιάρη, υπενθυμίζοντας το γνωστό επεισόδιο στη Βουλή τον Μάιο του 2017, το οποίο μάλιστα «φουσκώνει», κάνοντας λόγο για δήθεν «ξυλοδαρμό».

 Μάλιστα η αχαλίνωτη φαντασία του Τούρκου αρθρογράφου φθάνει στο σημείο να καταλογίζει στον Νίκο Δένδια ότι θέλει να προκαλέσει πόλεμο με την Τουρκία ώστε να γίνει… πρωθυπουργός!

 Στο ΥΠΕΞ γελάνε πάντως με το δημοσίευμα και υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα είναι κανονική Δημοκρατία όπου οι πρωθυπουργοί  - που αυτοί διορίζουν τους Υπουργούς τους όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κ. Μητσοτάκης τον Ν. Δένδια - προκύπτουν με δημοκρατικές διαδικασίες και γνήσιες εκλογές και όχι από…  πολέμους. Και φυσικά δεν απαγχονίζονται, όπως συνέβαινε ενίοτε στην Τουρκία (βλέπε Μεντερές)…