Η ενεργοποίηση έξι νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συσκέψεως εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, με την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημοσίας Διοικήσεως και Αυτοδιοικήσεως (ΕΚΔΔΑ) Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη και εκπροσώπους των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΣΣΕ, στο ΥΠΕΘΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, οι Διευθυντές Β2 του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Ιωάννης Καστρίτσιος και της Διευθύνσεως Δόγματος και Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ Ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, ο Κοσμήτορας της ΣΣΕ Δρ. Γεώργιος Καϊμακάμης, ενώ από πλευράς του ΕΚΔΔΑ, παρούσες ήταν επίσης η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμορφώσεως Αγγελική Μπουρμπούλη και η συνεργάτης της Πρόεδρου του Οργανισμού Δήμητρα Σακαρέλη.

Κατά την προαναφερθείσα συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικώς με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμορφώσεως των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, όπως αυτές απορρέουν από το υπογραφέν την 11η Μαΐου 2021 Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΚΔΔΑ.


Επίσης, σήμερα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 2022, των κάτωθι έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων, με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαιδεύσεως, αποκλειστικώς για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της ΣΣΕ, κατόπιν συνεργασίας της Σχολής και του ΕΚΔΔΑ, που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσεως:

- Διοργάνωση ημερίδος για τις Δημόσιες Προμήθειες και τις Δημόσιες Συμβάσεις.

- Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων: Στρατιωτική επιχειρησιακή έρευνα και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

- Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και εφαρμογές αυτών στην Άμυνα.

- Στρατιωτική ανάλυση εδάφους.

- Γεωπληροφορίες.

- Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας σε σπουδαστές της ΣΣΕ.

Αμφότερες οι πλευρές κατά τη σημερινή συνάντησή του αποφάσισαν τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του ΥΠΕΘΑ, καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «…Η συνάντησή μας, σε συνέχεια του υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την υλοποίηση και τη διεύρυνσή του, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του ΕΚΔΔΑ, μέσω της ενεργοποίησης νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων σε εξειδικευμένα αντικείμενα που καλύπτουν ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο στην εντατική υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Σχολή Ευελπίδων από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, όσο και στην επέκταση της συνεργασίας αυτής με τη δρομολόγηση τεσσάρων ακόμα προγραμμάτων για όλα τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.