Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη που θα δώσει εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η όλη διαδικασία είναι η αφετηρία της προεκλογικής περιόδου για τις πρόωρες κάλπες του φθινοπώρου.

Επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι καταφέρει να επαναπροσεγγίσει την μεσαία τάξη η οποία είχε απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει όλα τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών (ακρίβεια, ενέργεια, πλειστηριασμοί, ανεργία στους νέους), όσο και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Ακόμα ειδική αναφορά θα κάνει στο θέμα της Novartis ενώ θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε καλά κανένα θέμα. «Ούτε του κοροναϊού, ούτε την ενεργειακή κρίση αφού πάντα είχε κατά νου να διευκολύνει τους δικούς της ανθρώπους» θα αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στην ακρίβεια που υπάρχει στην ενέργεια τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 39% στην Ελλάδα είναι 62%, αυτή η διαφορά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη. 1,5 δισ. ευρώ ήταν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας το τελευταίο εννεάμηνο . « Και θα προσθέσει : «Η κυβέρνηση είπε ότι θα τα φορολογήσει αλλά δεν το έκανε. Έχουμε μία διπλή αισχροκέρδεια, των ιδιωτών και του κράτους. Η αύξηση των εσόδων του κράτους είναι 3,8 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης της φορολογίας. Και έρχεται μετά ο κ. Μητσοτάκης και δίνει προεκλογικά επιδόματα».

Τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των υπολοίπων παραγωγών είναι 1,5 δισ., με την κυβέρνηση να βάζει τη ΡΑΕ να τα κατεβάσει στα 900 εκατ. για να τα φορολογήσει με 90% . «Την είδατε τη φορολόγηση με 90%;» θα αναφέρει ο Αλέξη Τσίπρας.

Για το πάγωμα της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής, αναμένεται να αναφέρει ότι πρόκειται για «μεγάλη, διαρκή απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού», και θα επικρίνει την κυβέρνηση ότι ύστερα από έξι μήνες υιοθέτησε όσα έλεγε η αντιπολίτευση για παράνομες και ληστρικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Θα καταγγείλει ακόμα ότι για προεκλογικούς λόγους η ρήτρα «αφαιρείται εικονικά από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού, για να ενσωματωθεί στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου» και για τον λόγο αυτό χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «πολιτικούς απατεώνες».

Σε ότι αφορά το σκάνδαλο της Novartis θα αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης ρωτώντας «ποιοι είναι οι πολιτικοί που χρηματίστηκαν από τη Novartis και ποιοι είναι αυτοί που εμπόδισαν τους δικαστές και επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο»

«Μετά από τόνους λάσπης, απειλών, χυδαιοτήτων και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε χθες να ομολογήσει κυνικά πως «δεν υπάρχει σκευωρία Novartis « θα πει ο Αλέξης Τσίπρας και θα καλέσει τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη. Φυσικά θα αναφερθεί και στην εσφαλμένη διαρροή που έγινε στον τύπο επικρίνοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν διέταξε ΕΔΕ.