Χαμό προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η απαράδεκτη ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, όπου και διερωτάται αν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι η «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας».

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο tiktok την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Παιδείας αναρωτήθηκε αν η κ. Κεραμέως είναι η «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας».

Μετά το προσβλητικό αυτό σχόλιο προκλήθηκε πληθώρα αντιδράσεων στους χρήστες των social media, οι οποίοι αποδοκίμαζαν τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που συνέκρινε μία πολιτική στρατηγική με την υπόθεση της 33χρονης από την Πάτρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της. 

«Ζητώ συγγνώμη για το απαράδεκτο σχόλιο»

Μετά από το σάλο που προκάλεσε η προσβλητική του αυτή αναφορά, με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το σχόλιό του ήταν «άστοχο», «αναγνωρίζοντας το, το έχω αποσύρει από εχθές το βράδυ. Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο».

Θυμίζουμε ότι κ. Βερναρδάκης μετά τις αντιδράσεις των χρηστών απέσυρε το βίντεο από τον λογαριασμό που διαθέτει στο TikTok.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Γι'αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ. 

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή παραμένει στο ακέραιο».