Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια με επίκεντρο τις απαράδεκτες δηλώσεις Βερναδράκη. Η υπουργός Παιδείας είχε αντιπαράθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταδικάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης.

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ Ν. Κεραμεως και Π. Σκουρλέτη:

Κεραμέως: Κύριε Σκουρλέτη είπατε ότι πολλές από τις διατάξεις που φέρνουμε δεν είναι κάτι νέο. Στο νόμο υπάρχει υποχρεωτικά αμειβόμενη πρακτική άσκηση.
Σκουρλέτης: Φωνές…!
Κεραμέως: Μην κουνάτε τα χέρια σας, γιατί αρκετά έχουμε πάρει από χυδαιότητες.
Σκουρλέτης: Τι εννοείτε;
Κεραμέως: Τι εννοώ...!
Σκουρλέτης: Αφήστε τις εντυπώσεις. Σταματήστε αυτό το παιχνίδι. Για σοβαρευτείτε.
Κεραμέως: Υπάρχει ρητό που λέει ότι δεν έχετε την τσίπα να πείτε ένα συγγνώμη..
Σκουρλέτης: Ντροπή σας.
Κεραμέως: Ντροπή μου;
Σκουρλέτης: Ναι, ντροπή σας.
Κεραμέως : Πόσο χαίρομαι που σας βλέπει η κοινωνία. Να ζητήσω εγώ συγγνώμη; Τα έχουμε ακούσει όλα. Έρχεται στέλεχός σας σε μηνύσιμη αναφορά και με παρομοιάζει με κατηγορούμενη παιδοκτόνο και έχετε το θράσος να ζητάτε από εμένα να ζητήσω συγγνώμη; Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας φτάνει στα όρια του. Εγώ δεν έχω κάνει αναφορά στην οικογένειά του κ. Σκουρλέτη. Πιο κάτω δεν έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το συνεχίζω γιατί δεν αξίζει. Η κοινωνία έχει κρίνει και συγκρίνει πως συμπεριφέρονται οι περισσότεροι βουλευτές και πως μια συγκεκριμένη παράταξη.