Για μια «τοξικότητα, την οποία έχει εκθρέψει στο εσωτερικό της η αξιωματική αντιπολίτευση και εκδηλώνεται σε διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το όριο του απαράδεκτου» έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή το απαράδεκτο σχόλιο του Χριστόφορου Βερναρδάκη για τη Νίκη Κεραμέως, την οποία σύγκρινε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της τοξικότητας με την οποία έχουν επιλέξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πολιτεύονται και να τοποθετούνται στα θέματα του δημοσίου βίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1" για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Μπορούμε να διαφωνούμε μπορούμε να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά αυτού του είδους η τοξικότητα, την οποία έχει εκθρέψει στο εσωτερικό της η αξιωματική αντιπολίτευση, εκδηλώνεται σε διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το όριο του απαράδεκτου. Δεν βοηθούν ούτε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου, ούτε την ποιότητα της δημοκρατίας. Χαρακτηρίζουν αυτούς που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις εκφράσεις». 

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με τον πλέον απόλυτο και καθαρό τρόπο. "Επίσης είχε ξεκαθαρίσει ότι «η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι διατεθειμένη να παρακολουθήσει αυτό το ύφος, αυτή την τοξικότητα, αυτό τον εκχυδαϊσμό πολλές φορές του πολιτικού διαλόγου. Έχουμε επιλέξει να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών» ανέφερε.