Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
Evakaili
Πολιτική

Καϊλή: Η υποκλοπή των επικοινωνιών μαστίζει την Ευρώπη - Είχα παρόμοια υποκλοπή με τον Νίκο Ανδρουλάκη, πολύ ανησυχητική (Βίντεο)

Η Εύα Καϊλή προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και αναφέρθηκε στην απόπειρα υποκλοπής στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εύα Καϊλή ανέλαβε την ευθύνη και για την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς η υποκλοπή των επικοινωνιών είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει γενικά την Ευρώπη, μάλιστα είχε συμβεί και σε ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και μάλλον της Ισπανίας.

H κα.Καϊλή μάλιστα ανέφερε ότι είχε μία παρόμοια επίθεση με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη και ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι της στην Αραβική Χερσόνησο.

Στο πλαίσιο αυτό η Εύα Καϊλή, προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δημοσιογράφους.

Επιπλέον έχει καταρτισθεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κα. Καϊλή, η οποία ασχολείται με ζητήματα κυβερνοασφάλειας και λογισμικού παρακολούθησης, ώστε να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας και προστασίας έναντι αυτού του φαινομένου.

Μία άλλη καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού του κινητού, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε επίσημο επίπεδο, η Ελλάδα δεν το έχει αγοράσει αυτό το λογισμικό, αλλά είναι διαθέσιμο για αγορά από τους ιδιώτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο