Σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρώτη δημόσια δήλωση από τον πρωθυπουργό σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για λάθος της ΕΥΠ και για άγνοια του Μαξίμου γύρω από το θέμα και παράλληλα αναμένεται να αποδεχθεί ότι υπήρξε πολιτική ευθύνη. Για αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ισχυριστεί ότι απομακρύνθηκαν ο γενικός γραμματέας του γραφείου του, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε το βράδυ της Κυριακής «το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις». Τόνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση προσηλωμένη στο να υπάρξει διαλεύκανση του θέματος, «να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί, δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση».

Οι τοποθετήσεις

Στο μεταξύ χθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο» και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό «για την κατάντια των θεσμών και της χώρας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και είπε ότι «ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών».

Για Εξεταστική

Την ίδια ώρα, με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Υπέρ της εξεταστικής είναι και η Ελληνική Λύση ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την διενέργεια εκλογών τον Σεπτέμβριο.