Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε ρητά στην τυπική νομιμότητα και συνταγματικότητα της παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών όπως στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη προσθέτοντας ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση «είναι προφανής η διάσταση νομικού και πολιτικά ορθού».

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ότι αρνείται επίμονα να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κυβέρνηση για το θέμα που τον αφορά, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες τόσο του κ. Ανδρουλάκη όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων ότι είναι αντισυνταγματικές οι παρακολουθήσεις βουλευτών.

«Επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για όσα έγιναν. Στην ουσία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμιά θεσμική δυνατότητα ενημέρωσης: ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από το Κοινοβούλιο, ούτε από τις Δημόσιες Αρχές. Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων που βασίζονται σε συμπεράσματα αυθαίρετα, χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε «Η νομιμότητα της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη δεν αμφισβητείται, αν και πολιτικά, όπως πολλές φορές έχουμε πει, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Θα προτρέψω τον κ. Ανδρουλάκη και όλους όσους προσποιούνται ότι αμφιβάλλουν για τη νομιμότητα να ανατρέξουν σε σειρά νομικών εγγράφων, αλλά και στο νόμο 2225/1994.

Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας, που δεν εξαιρούν κανένα πρόσωπο, κανένα υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Γιατί στη Δημοκρατία, όσον αφορά στο νόμο, δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι».

Ερωτηθείς για το αν είναι ύποπτος για κάτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω» και επέμεινε πως «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη».