Στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, αλλά και στο «Qatar Gate» και στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Για το θέμα των υποκλοπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από τον Αύγουστο έχει αναλάβει πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη προχωρεί στη διερεύνηση για να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Τόνισε, δε, ότι η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ αποσκοπεί στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι τουλάχιστον ειρωνικό να φαίνεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πυραυλική επίθεση εναντίον της Αθήνας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2023, είπε ότι είναι ο πρώτος που συζητείται εκτός του μνημονιακού περιβάλλοντος και, όπως είπε, χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, προβλέπει πιστώσεις για την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος, αύξηση του κατώτατου μισθού, επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα.

«Πυρά»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην υπόθεση με το σκάνδαλο του «Qatar Gate», που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι  «είναι αδιανόητο να υποστηρίζει κανείς ότι η κ. Καϊλή δεν βαρύνει με την όποια δράση τον πολιτικό της χώρο αλλά τη Ν.Δ. Η υπόθεσή της είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, υπήρξε επί πολλά χρόνια πολιτικά συνδεδεμένη με τον Ανδρουλάκη. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.».

Τι είχε πει

Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/12) ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία «ετοίμαζαν την Εύα Καϊλη για μεταγραφή αεροδρομίου και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν».

Παράλληλα είχε κάνει  λόγο για προσπάθειες σύνδεσης της παρακολούθησής του με την υπόθεση διαφθοράς στην καρδιά της Ευρώπης που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. «Έχουν το θράσος, μάλιστα, να προσπαθούν να συνδέσουν την παράνομη παρακολούθησή μου, που ολοκληρώθηκε έναν χρόνο πριν για κάποιους απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφάλειας, με μια ποινική υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται πολύ αργότερα και χωρίς να ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκαν τέτοιου είδους μέσα», είπε.