abatielos
Πολιτική

Γραμματέας της ΚΝΕ στα Παραπολιτικά 90,1 για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης: Να αφήσουν έξω από τα βρόμικα παιχνίδια τους το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ δεν ιδρύθηκε ούτε παλεύει για να είναι μονίμως από θέση αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Νίκος Αμπατιέλος

«Όσο κι αν προσπαθήσει ο καθένας με όλους τους τρόπους να αντιμετωπίσει ατομικά την κατάσταση, και καλά θα κάνει όλοι αυτό κάνουμε, η αλήθεια είναι ότι λύσεις δραστικές μπορεί να δώσει μόνο η συλλογική οργάνωση και δράση », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο γραμματέας της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, αναφορικά με την ακρίβεια.

«Είναι αυτό που παλεύουμε. Είναι παράδειγμα οι κλάδοι εκείνοι οι εργατικοί που έχουν καταφέρει ορισμένες αυξήσεις σε μισθούς ή προστασία από εργατικά ατυχήματα όσο γίνεται βεβαίως κι είναι αυτό που θα συζητήσουμε και στο φεστιβάλ για το πως μπορούμε να δυναμώσουμε. Για παράδειγμα στις 9 του Νοέμβρη έχει προκηρυχτεί μεγάλη πανεργατική απεργία κι όσο σκεφτόμαστε τι μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του και δεν μπαίνει κι αυτός στη συζήτηση, πως θα κόψουμε δηλαδή το βήχα σε όσους με φοβερά προκλητικό τρόπο, με πολιτικό κυνισμό λένε ότι αν δεν προσαρμοστείς θα πεθάνεις αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που την ίδια γραμμή υπηρετούν όλα αυτό τα χρόνια κι ως κυβερνήσεις, έχουν ψηφίσει ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ τους μισούς νόμους της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αρκετά πάνω από τους μισούς, ότι δεν μπορείς να τους κόψεις το βήχα αλλιώς», ανέφερε ο κ. Αμπατιέλος.

«Αν δεν νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς, αν δεν εκφραστεί μαζικά στο δρόμο λαϊκή αγανάκτηση πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα σε ένα δύσκολο χειμώνα που ξέρετε δεν θα είναι για όλους δύσκολος. Σε κάτι στοιχεία που διάβαζα προχθές έβλεπα ότι μεγάλα μονοπώλια στον κλάδο της ενέργειας την ώρα που εμείς ψάχνουμε το ευρώ, το ρεύμα, κάνουμε οικονομία και λοιπά έχουν κερδοφορία 200% και 400% πάνω απ’ όσο είχαν το προηγούμενο διάστημα. Άρα δεν είναι για όλους δύσκολος ο χειμώνας», είπε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς πως βλέπει το ΚΚΕ το κάλεσμα για συγκυβέρνηση, ο γραμματέας της ΚΝΕ απάντησε: «Καλά κάνετε και βάζετε αυτό το θέμα γιατί το έθεσε και ο κος Μητσοτάκης και ο κος Τσίπρας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε μιλάμε για τερατογενέσεις από τη μια είτε για το ζήτημα της λεγομένης ο Θεός να την κάνει Προοδευτικής διακυβέρνησης να αφήσουν έξω από τα βρόμικα παιχνίδια τους το ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ δεν ιδρύθηκε ούτε παλεύει για να είναι μονίμως από θέση αντιπολίτευσης αλλά παλεύουμε για να δημιουργηθούν οι όροι ώστε αυτά που λέμε και παλεύουμε να μπορούν να υλοποιηθούν και για να γίνουν αυτά χρειάζονται ριζικές ανατροπές και το λαό πρωταγωνιστή. Αυτό το παλεύουμε μέσα στην καθημερινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για τους νέους που λένε ότι τα έχουνε ζήσει όλα, είναι άτυχοι που έχουν γεννηθεί αυτή την εποχή με την πανδημία, με τις κρίσεις, με τον πόλεμο εμείς θέλουμε να τους πούμε ότι δεν φταίει το κακό μας το ριζικό φταίει το σύστημα το οποίο σαπίζει και δυστυχώς γίνεται όλο και πιο άγριο για τα μεγάλα δικαιώματα και πρέπει να παλέψουμε να το αλλάξουμε», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την σημερινή έναρξη του φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο κ. Αμπατέλιος ανέφερε: «Πέρα από το Σάββατο που είναι η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση να πούμε για το καλλιτεχνικό, λειτουργούνε πέντε σκηνές με όλα τα είδη μουσικής. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στον Κώστα Καζάκο, να τον τιμήσουμε για την προσφορά του και στο θέατρο και στους αγώνες και θα έχει και ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Καμπανέλη που ήταν συνοδοιπόροι. Είναι μια ανάσα πολιτισμού σε δύσκολες συνθήκες, μια ανάσα συλλογικότητας, να περάσουμε καλά, να συζητήσουμε, να ακούσουμε προβληματισμούς και κόντρα στη γενική υποκουλτούρα αλλά κυρίως για να πάρουμε όλοι δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά».