Έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο τα ελληνοτουρκικά.

«Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της, παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα για τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Ατίλα Γκιουλάν και ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Ερτσουμέντ Τατλίογλου.

«Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, καθώς είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.