Η επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξάφνιασε πολλούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα … Και αυτό γιατί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μπορεί να είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε ωστόσο μέλος του κόμματος και μάλιστα από τα πιο πιστά.

Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν το είχε πλησιάσει προκειμένου να τον ρωτήσει τι στάση θα τηρούσε στην Βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ψήφιζε πάντα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε πάρει και μέρος στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση του ωστόσο με τον Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ ξ αναθέρμανε και τις προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επανεντάξει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τις καλές του προθέσεις και την στάση που κράτησε όλο το διάστημα που είχε διαγραφεί.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2021 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δηλώσεις του όπου καταλόγιζε στην Κυβέρνηση ότι με την διαχείριση της πανδημίας και την πολιτική της «δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι…».