Σε μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προχώρησε ο Ομέρ Τσελίκ

«Αν η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση ομιλίας για έξι μήνες ή για έναν χρόνο στον Δένδια, αυτό θα εξυπηρετήσει τη μείωση της Έντασης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Έλληνα υπουργό για συνεχή άσκηση «πολεμοκαπηλείας» και «εμπόριο έντασης».

Επιμένοντας στα fake news o εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι «μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο Πέλαγος. Και κανείς δεν αντιδρά».

Σε μία άκρως ανθελληνική ομιλία, ο Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τη στήριξη των συμμάχων της «απειλεί την Τουρκία, παρενοχλεί την Τουρκία και την χρησιμοποιεί (σ.σ. τη στήριξη) για να παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όσους στηρίζουν την Ελλάδα «να πάρουν την απαραίτητη θέση απέναντι στην απειλητική συμπεριφορά της Αθήνας».

Ο Ομέρ Τσελίκ έφτασε σε σημείο να υποστηρίξει ότι η «απερίσκεπτη στήριξη σε όπλα προς την Ελλάδα και προς την νότια Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή επιθετική και μαξιμαλιστική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα ούτε για την ειρήνη της περιοχής ούτε για το ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «απειλεί την Τουρκία» παραθέτοντας τους συμμάχους της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.