«Μέχρι την άνοιξη θα έπρεπε να συνεδριάζουμε μόνο στις Βρυξέλλες», δήλωσε στην Bild ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Πέτερ Λίζε, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει το ίδιο αίτημα στην πρόεδρο της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μετσόλα.

Εν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, με το κόστος της θέρμανσης να πολλαπλασιάζεται, εκατοντάδες ευρωβουλευτές, επιστημονικοί συνεργάτες, διερμηνείς, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, οδηγοί, βοηθητικό προσωπικό, συνεχίζουν τις μετακινήσεις τους από τις Βρυξέλλες προς το Στρασβούργο και τούμπαλιν, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διαρκεί περίπου τέσσερις ημέρες στην πρωτεύουσα της Αλσατίας.

Για εξοικονόμηση

Ως εκ τούτου και με βάση δηλώσεις αρκετών ξένων ευρωβουλευτών, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο για «λουκέτο» αι στην Ευρωβουλή με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ευρωβουλευτής Μόριτς Κέρνερ από το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) δηλώνει ότι «το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πρέπει να περιπέσει σε χειμερία νάρκη, για λόγους ενεργειακής πολιτικής. Αποτελεί χλευασμό για τους φορολογούμενους να πληρώνουν ταυτόχρονα θέρμανση και φωτισμό σε δύο διαφορετικά κτίρια, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στο Στρασβούργο».