Συνεδριάζει σήμερα στις 11 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να αναμένεται να περιγράψει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματος να ηγηθούν της μάχης για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης σκοπεύει να απευθυνθεί στο σύνολο των κομματικών δυνάμεων, να στείλει μηνύματα εντός και εκτός της παράταξης και να ανοίξει ταυτόχρονα την προγραμματική «βεντάλια» του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε να προετοιμάσει ομάδα στελεχών και συμβούλων υπό τον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει οι παρατηρήσεις των βουλευτών για πιθανές τροποποιήσεις του προγράμματος και του προτεινόμενου μοντέλου διακυβέρνησης να υποβληθούν στην αρμόδια ομάδα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και θα επισημάνει την απόφασή του να κλείσουν μέχρι το τέλος του Νοέμβρη οι λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Ακόμα, με την εισαγωγική του τοποθέτηση, θα κάνει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσιμης συγκυρίας.

Στη συνέχεια, όσον αφορά στις υποκλοπές, θα επισημάνει ότι «δεν είναι αυτοαναφορικό το διακύβευμα των προσεχών εκλογών».

Βασικός του στόχος του είναι να τονίσει τις «διαφορές» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση θα απουσιάζουν οι δύο βασικοί του αντίπαλοι στην εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας τον περασμένο Δεκέμβρη, δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο, και ο Ανδρέας Λοβέρδος που επιστρέφει σήμερα το βράδυ από το Κόσσοβο, όπου μετέβη την Παρασκευή, συμμετέχοντας σε κοινοβουλευτική αποστολή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται και οι τοποθετήσεις των άλλων βουλευτών.

Όπως όλα δείχνουν, η κοινοβουλευτική ομάδα θα εστιάσει την προσοχή της στις προτάσεις για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.