Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα για τις αθλιότητες που είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κατά του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25, ενώ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιφυλάχτηκαν ενόψει της Ολομέλειας που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. 

Οι αναρτήσεις του κ. Μπάρκα αφορούσαν ηχητικά με συνομιλίες, στις οποίες δήθεν συμμετείχε ο κ. Κουρτάκης, για τις οποίες ωστόσο η Δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε καμία συμμετοχή του εκδότη των Παραπολιτικών, καταδικάζοντας τον δημιουργό των ψευδών δημοσιευμάτων.

Αντιδρώντας άμεσα στις αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Κουρτάκης μέσω του λογαριασμού του στο twitter είχε γνωστοποιήσει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό απέναντι στις αθλιότητες του κ. Μπάρκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αναπαραγωγή μιας αθλιότητας, για την οποία έχει καταδικαστεί ο δημιουργός της. Επειδή στο ηχητικό δεν είμαι εγώ. Και επειδή δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή στις «Τασίες», θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Κώστα Μπάρκα».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσίευσε την σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαιώνει τον ίδιο και καταδικάζει τον δημιουργό των δημοσιευμάτων.