Ως πρέσβης της ειρήνης έφτασε στην Ελλάδα ο παίκτης του NBA, Ένες Καντέρ, ο οποίος ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι ο ίδιος είναι που εκπροσωπεί τους Τούρκους πολίτες και όχι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο 30χρονος σέντερ έχει ανοιχτό μέτωπο απέναντι στο «σουλτάνο» και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού είναι στη λίστα των καταζητούμενων. Στο «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμενε ο Alpha και ο Καντέρ επανέλαβε αυτά που έχει πει ανά καιρούς. 


Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες, μισεί την ελληνική κυβέρνηση και μισεί την Ελλάδα. Γι' αυτό, η δουλειά μου εδώ είναι να δείξω σε όλους ότι όχι, δεν εκπροσωπεί τους Τούρκους πολίτες. Εγώ εκπροσωπώ τους Τούρκους πολίτες και αγαπώ τους Έλληνες, την Ελλάδα…

Ο Ερντογάν είναι ένας τρελός δικτάτορας και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Διάβαζα ένα άρθρο πως ο Ερντογάν θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα και όπως είπα αυτό είναι απαράδεκτο, διότι η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους γείτονες. Αυτό που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτο. Παρενοχλεί όλη την περιοχή.

Ο Ερντογάν είναι ο "δούρειος ίππος" του Πούτιν στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Χρησιμοποίησε πολύ αηδιαστικά λόγια εναντίον της Ελλάδας».

Επιπλέον, φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με την ελληνική σημαία και δημοσίευσε τη φωτογραφία στο twitter, με αποτέλεσμα αρκετοί Τούρκοι να εξοργιστούν και να τον απειλούν, ενώ τον αποκάλεσαν «Έλληνα».