«Η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας Ελλάδας, που πρόσφατα κλιμάκωσαν την ένταση στη Θάλασσα των Νησιών και την Ανατολική Μεσόγειο, έχουν πλέον μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας. Αποκλείεται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά πολύ κοντά στις ακτές της κατά των διεθνών συμφωνιών».

Λίγες μέρες μετά τις ως άνω δηλώσεις του, στη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Μάλτας, ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, πραγματοποίησε αιφνιδίως περιοδεία στην Ελλάδα και στα Σκόπια, στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής, Ιμπραΐμ Σερίφ, και της Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, καθώς και με νεολαίους της περιοχής.

Λιγότεροι

Επειδή η επίσκεψη ήταν ανεπίσημη, η ελληνική πλευρά δεν του διέθεσε αστυνομική συνοδεία, ωστόσο οι Αρχές ασφαλείας διαπίστωσαν πως η τουρκική αντιπροσωπεία επιστρέφοντας αριθμούσε 17 άτομα λιγότερα! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και σε δημοσίευμα του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα, που υπάγεται στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT».

Η εν λόγω ομάδα «αποτελεί ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για τη συγκρότηση μιας μυστικής, στρατιωτικού τύπου επιχείρησης εναντίον μιας δυτικής χώρας». Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στο περιθώριο του τελευταίου ΚΥΣΕΑ, την Τετάρτη, κυρίως όσον αφορά τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι εγχώριες υπηρεσίες και η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα και από τις οδηγίες του υπουργού Προστασίας του  Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε μεταβεί στον Εβρο στις 21 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες νωρίτερα από τον Σεντόπ.

Επίλεκτοι

Οι 17 επίλεκτοι μαζί με ακόμα 30 εκτιμώμενους εν Ελλάδι «πυρήνες» φέρονται να συναποτελούν ομάδα «έτοιμη να πλήξει ελληνικούς στόχους, όχι τόσο για να προωθήσει τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας ή για να αντιμετωπίσει ανησυχίες εθνικής ασφάλειας, αλλά για να προωθήσει το προφίλ ενός μαχόμενου Ερντογάν πριν τις εκλογές, την ώρα που οι οικονομικές δυσκολίες των Τούρκων αυξάνονται συνεχώς».

Εάν και όταν συμβεί αυτό, «η δημόσια συζήτηση θα προσπεράσει τις καθημερινές δυσκολίες του τουρκικού λαού και θα ασχολείται µε την Ελλάδα, εν µέσω µιας αυξηµένης εθνικιστικής ευφορίας», καταλήγει το δηµοσίευµα. Βασικές πληροφορίες για τους διαρκώς ανανεωµένους τρόπους δράσης των µηχανισµών της Αγκυρας λέγεται πως έχουν αντληθεί τον Ιούνιο του 2021, όταν η ειδική οµάδα ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. µε αξιωµατούχους της ΕΥΠ συνέλαβε στα Κάτω Πατήσια Τούρκους διακινητές που µιλούσαν πέντε γλώσσες και κυκλοφορούσαν µε ταυτότητες της Ιντερπόλ, ενώ έφεραν πάνω τους ποσά άνω των 40.000 ευρώ.

Λίστα

Οι ελληνικές Αρχές κατάφεραν τότε να εντοπίσουν λίστα αλλοδαπών τους οποίους µετέφεραν σε κράτη-µέλη της Ε.Ε. ή κατηύθυναν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Βουλγαρία και έκτοτε την επικαλούνται τακτικώς.

Ακόµα ένα πρόσωπο που διευκολύνει τη ροή της ενηµέρωσης προέρχεται από τη Συρία. Πρόκειται για καταδιωκόµενο πρώην Τούρκο πράκτορα, ο οποίος έχει αποκαλύψει λεπτοµέρειες (σ.σ.: διασταυρωµένες) για την εκπαίδευση Σύριων, Ιρακινών, Αιγύπτιων, Πακιστανών, καθώς και πολιτών από το Κατάρ και το Αφγανιστάν, σε στρατόπεδο καταδροµών στην Αγκυρα.

Με πρόσφυγες

Έχει πει ότι µετά την εκπαίδευσή τους όλοι αυτοί στάλθηκαν σε άλλες χώρες, πολλοί δε από αυτούς στάλθηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα, όπου ακόµα και σήµερα φέρονται να εργάζονται για λογαριασµό των τουρκικών µυστικών υπηρεσιών και του Ερντογάν ενταγµένοι στο µυστικό σχέδιο «Σούγκα», που έχει ως αποστολή αφενός να προκαλέσουν επεισόδια στις δοµές που υπάρχουν στα νησιά, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να αποµακρύνει τάχιστα χιλιάδες µετανάστες από τα κέντρα για να αποκλιµακωθεί η ένταση, προωθώντας τους στο εσωτερικό της χώρας, αφετέρου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη δύναµη πυρός των ελληνικών δυνάµεων σε αυτά, ώστε να διεκδικήσει η Τουρκία πιο έντονα και µε κάθε τρόπο την αποστρατικοποίηση των νησιών.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 15 Οκτωβρίου 2022.