Στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα στο 18th Annual Economist Cyprus Summit.

Σύμφωνα με το powergame.gr, όπως ανέφερε, οι τιμές στην Ευρώπη παραμένουν υψηλές και τόνισε πως χρειάζονται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να βοηθηθεί η αγορά.

«Έχουμε κάνει συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και μελετάμε τη διασύνδεση με την Αίγυπτο. Παράλληλα, συζητάμε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πράσινες επενδύσεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Σκρέκας. «Όλα τα παραπάνω θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και κόμβο πράσινης ενέργειας» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας: «Έχουμε αυξήσει τις ικανότητες για παραγωγή ενέργειας. Οι ΑΠΕ θα φτάσουν το 60% τα επόμενα δύο χρόνια και θα φτάσουν το 80% μέχρι το 2030».

Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στη συμφωνία της χώρας με την TotalEnergies, την οποία χαρακτήρισε σημαντική. «Οι τιμές παραμένουν υψηλές στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να βοηθηθεί η αγορά» τόνισε ο κ. Σκρέκας. «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για αυτό» πρόσθεσε. «Να μπορέσουμε να έχουμε ένα ανθεκτικό μέλλον για τα μέλη της ΕΕ» ανέφερε καταλήγοντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας».