«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπηρετούμε το όραμα μιας αστυνομίας σύγχρονης και φιλικής προς τον πολίτη και παρουσία στις γειτονιές γι’ αυτό και απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα όπως για παράδειγμα η παράδοση δικογράφων. Έτσι έχουμε πετύχει να περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής 3.280 αστυνομικοί. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μείωση άνω του 25% στην μικρή εγκληματικότητα στα νοικοκυριά σε σχέση με το 2015-2019», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στον πρωθυπουργό.

Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι ο νόμος είναι νόμος για όλους απέναντι σε όλους όπως συνέβη στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού.

«Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου, αλλά η ανοχή της ανομίας» συμπλήρωσε ακόμα ο υπουργός με αφορμή την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

Αναφορικά με την περίπτωση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, ο υπουργός την χαρακτήρισε την υπόθεση ανατριχιαστική. «Η έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράστης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι συμπεριφορές που προσβάλουν την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν θέση στο σώμα σημειώνοντας ότι «34 αστυνομικοί τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποταχθεί γιατί διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι ζήτημα κύρους για την ΕΛ.ΑΣ.»

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό επιλύοντας πάγια προβλήματα. Σας το οφείλουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, υπάρχουν προβλήματα που θέλουν επίλυση. Αποφασισμένοι να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς σε μια δύσκολη εποχή» κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για τη στήριξη στο έργο της ΕΛ.ΑΣ..