Σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αποφάσεις για το φυσικό αέριο έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

 Ο Νάσος Ηλιόπουλος στο σχόλιό του αναφέρεται κυρίως στο θέμα της ακρίβειας στο ρεύμα, αναφέροντας πως η χώρα μας έχει τις ακριβότερες χρεώσεις και πως «ο ίδιος έχει επιλέξει να στηρίξει τα άδικα υπερκέρδη στην ενέργεια».

  Η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ότι η χώρα μας έχει τις ακριβότερες χρεώσεις στις τιμές ρεύματος στην Ευρώπη και ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να στηρίξει τα άδικα υπερκέρδη στην ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και της οικονομίας. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να βρει επιβεβαίωση από την καθυστερημένη, ανεπαρκή, γενικόλογη και με παραπομπή στο μέλλον απόφαση του συμβουλίου για την ενέργεια.

 Όμως τον διαψεύδει ο υπουργός του Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας, που σήμερα στη Βουλή παραδέχτηκε ότι τα υπερκέρδη των παραγωγών μέχρι τον Ιούνιο του 2022, που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ και μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί γιατί υπολείπεται ακόμα μια Υπουργική Απόφαση.

 Ταυτόχρονα, μιλά με αυταρέσκεια για μέτρα στήριξης, τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και οι πολίτες μειώνουν την κατανάλωση ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα.

 Άριστοι, τελικά, μόνο για τα συμφέροντα του καρτέλ!»