Απολύτως εφικτή είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική για τη νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η μάχη με τα προβλήματα δεν θα είναι εύκολη, όπως και η μάχη με τους πολιτικούς αντίπαλους, «γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, απέναντί μας είναι όλα μαζί συνασπισμένα τα συμφέροντα που τον στηρίζουν με κάθε τρόπο».

Ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση. Οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, ηθική και είναι γι’ αυτό κρίσιμη και αποφασιστική, η παρέμβαση και η λειτουργία του κόμματός μας τους ερχόμενους μήνες», προσθέτοντας  ότι το κόμμα καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη δράση του.

Τόνισε ότι «υπάρχει ελπίδα γιατί έχουμε εναλλακτικό σχέδιο που προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία και όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψει η οικονομία και θα ανασάνει η κοινωνία». Για να γίνει πράξη η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος στις εκλογές με την απλή αναλογική, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλώνοντας ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό. «Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή», είναι το τρίπτυχο που κατέθεσε ως πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης του κόμματος το επόμενο διάστημα.

«Οι εκλογές θα κρίνουν αν η πατρίδα θα βυθιστεί στον βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Είπε ότι οι ερχόμενες εκλογές με την απλή αναλογική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον λαό την πατρίδα, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολλών, τη δημοκρατία.

Υπογράμμισε ότι η μεγάλη ευκαιρία και η νέα μεγάλη αλλαγή για τον τόπο θα είναι η κουλτούρα της συνεργασίας και η νέα μεγάλη δυνατότητα οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου πάνω σε ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν για να πάνε τη χώρα παραπέρα.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: