Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Τουρκία να απαγορεύσει την είσοδο στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, που μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

«Εκθέτει την Τουρκία»

Επιπλέον, ο κ. Καιρίδης τόνισε πως το περιστατικό εκθέτει την Τουρκία, ενώ σε ότι αφορά τους τουρκικούς πυραύλους Tayfun, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν φαντασίωση με πυραύλους».



Η συνέντευξη

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, είπε στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα:

Για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του κ. Τζιτζικώστα: Ήταν ένα απαράδεκτο γεγονός το οποίο έχει καταγγελθεί από όλους, εκθέτει την Τουρκία. Να θυμίσουμε ότι ο  έλληνας Περιφερειάρχης πήγε με το νέο πλοίο που έχει δρομολογηθεί νομίζω και σε μια πράξη συμβολικής «γέφυρας» προς την Τουρκία που έχει ξεκινήσει  αυτό το πορθμείο μεταξύ Θεσσαλονίκης  και Σμύρνης. Δυστυχώς οι τούρκοι είχαν άλλες απόψεις και είχαμε αυτό το θλιβερό γεγονός το οποίο είναι απολύτως καταδικαστέο.

Για τη στάση του κ.Ιμάμογλου: Ο καημένος ο Ιμάμογλου, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης,  ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από τα καθεστωτικά μέσα της Τουρκίας σήμερα για αυτή τη διαφοροποίηση και αυτές τις δηλώσεις που έκανε παρουσία του κ. Μπακογιάννη ο οποίος συνεχίζει μια παράδοση ο δήμαρχος Αθηναίων της διπλωματίας των πόλεων που έρχεται να χτίσει κάποιες γέφυρες μέσα σε αυτό το πολύ κακό κλίμα που έχει δημιουργήσει η τουρκική ηγεσία στα ελληνοτουρκικά. Η ελληνική πλευρά αντέδρασε ακαριαία και είδατε ότι και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών αμέσως και με το αεροπλάνο... νομίζω ότι έγιναν όλες οι ενέργειες και διπλωματικά οι διαμαρτυρίες που έπρεπε να γίνουν. Μένει να φανεί πόση ουρά έχει το θέμα, πρέπει να γίνει η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές... Νομίζω ότι τους κάνει πολύ μεγάλο κακό και θα είναι πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά. Περιμένω να δω τι θα κάνουν οι τουρκικές αρχές και τι πόρισμα θα βγάλουν από τις έρευνες αν ήταν δηλαδή ένα μεμονωμένο περιστατικό μιας κακής γραφειοκρατίας ή αν κρύβει από πίσω της περισσότερα. 

Για το πως πιστεύει ότι πρέπει να αντιδράσουμε στις προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν με τους πυραύλους και τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις νότια της Κρήτης: Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αυτό που κάνουμε ήδη, με τις διεθνείς συμμαχίες, με την ενίσχυση της στρατιωτικής αποτροπής , με την καταγγελία της Τουρκίας παντού για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη  εφησυχασμού που είχαμε με τη Ρωσία του Πούτιν. Για αυτό πήγε ο Μητστσάκης και στις Βαλτικές, και συναντήθηκε με τον Σόλτς και βλέπετε τη μερική μετατόπιση της Γερμανίας που είναι σημαντική  και βεβαίως με τους αμερικάνους, με τους υπόλοιπους ευρωπαίους και εδώ στην περιοχή με την επανάκαμψη του Νετανιάχου στο Ισραήλ και βεβαίως το «χαστούκι» της Αιγύπτου που σταμάτησε τις συνομιλίες με την Τουρκία.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο: Ο πρωθυπουργός πάει στην Αίγυπτο όχι διμερώς για επαφές με την αιγυπτιακή ηγεσία, πάντοτε βεβαίως στο περιθώριο υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, η Αίγυπτος φιλοξενεί την παγκόσμια διάσκεψη για το περιβάλλον και πηγαίνουν πάρα πολλοί ηγέτες, οι περισσότεροι  του κόσμου ακριβώς για αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα που είναι η κλιματική αλλαγή αλλά η Αίγυπτος, στην οποία έχουμε πάει και έχουμε ξαναπάει, είναι ένας πολύ κρίσιμος παίκτης για τη σταθερότητα και την ειρήνη εδώ στην ανατολική Μεσόγειο και η Αίγυπτος όπως και οι άλλες χώρες το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία είναι απέναντι σε αυτά τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας που θέλει να ηγεμονεύσει μέσω της γαλάζιας πατρίδας και του τουρκολιβυκού ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και εδώ βρίσκει αντίσταση και καταγγέλλεται όχι μόνο από εμάς αλλά από όλους αυτούς και αυτό είναι και το σημαντικό. Από εκεί και πέρα όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν μια φαντασίωση με πυραύλους.   

Για το θέμα των παρακολουθήσεων: Πρέπει ο κ. Βαξεβάνης να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στον Εισαγγελέα και να προχωρήσει η έρευνα σε  βάθος ώστε να φωτιστεί πλήρως η κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης διότι δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με αυτό το τοξικό κλίμα. Μπορούμε δηλαδή να πάμε αλλά δεν θα είναι καλό. Η Αυγή τουλάχιστον σήμερα λεει ότι θα επικαλεστεί το απόρρητο των πηγών του και δεν θα δώσει τα στοιχεία, πράγμα το οποίο είναι ένα ζήτημα γιατί δεν μπορείς να κάνεις βαρύτατες καταγγελίες χωρίς στοιχεία.