SYRIZA
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός σε αποδρομή, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας» - Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης «είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευση

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο «για πρωθυπουργό σε αποδρομή ο οποίος κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται.»

«Ο κ. Μητσοτάκης «είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ απαντώντας το δίλλημα που έβαλε ο πρωθυπουργός «εγώ ή ο Τσίπρας σημείωναν: «Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού.»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πάντως χθες για τρίτη φορά το τελευταίο εικοσαήμερο επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον εάν « εάν σκοπεύει να ζητήσει άμεσα από την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εκ των υπουργών σας που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του predator και σε διαδικασία ''επίσημης'' επισύνδεσης από την ΕΥΠ».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η υπόθεση αυτή έχει βάθος ιδιαίτερα μετά την απάντηση που έδωσε χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε ότι ο πρωθυπουργός –στον οποίο ανήκει η ΕΥΠ- δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης.

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνονται στις χθεσινές αποκαλύψεις που έκανε το Inside Story και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ τους «Στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εγκαταστάθηκε –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του inside story– το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator της Intellexa. Η αγορά του κόστισε στην ελληνική πλευρά 7 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα το κόστος για δέκα στόχους τον μήνα, που εναλλάσσονται, είναι στα 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αγορά του συστήματος “κρύφτηκε” μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ».

Σε ότι αφορά ακόμα τις θεσμικές πρωτοβουλίες που θέλει να πάρει κυβέρνηση –για νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την αγορά και λειτουργία κακόβουλων λογισμικών στην χώρα μας ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, επεσήμανε ότι «επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα των υποκλοπών και τα στελέχη της παριστάνουν τους ευαίσθητους για δήθεν κενά και «πλημμεληματοποιήσεις» στην ποινική καταστολή μετά τις αλλαγές του ΠΚ, ας γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη το ποινικό οπλοστάσιο που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μας. Όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα και κακουργημάτων και πλημμελημάτων. «