«Ισχυροί παράγοντες της χώρας θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι κουμάντο στην Ελλάδα κάνει ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως οι μόνοι που έχουν στεναχωρηθεί στην Ελλάδα για την ελληνογαλλική συμφωνία είναι μεσάζοντες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες κοιμούνται ήσυχοι, καθώς έχουμε τα Ραφάλ στον αέρα».

«Άλλαξαν τη διάταξη»

Σε ό,τι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί ανεξέλεγκτα. Για τα κακόβουλα λογισμικά, όπως το Predator, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πριν από τις εκλογές άλλαξε τη διάταξη και από κακούργημα το έκανε πλημμέλημα».

«Να τα ψάξει όλα»

«Η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τον θεσμικό τρόπο που ξέρει και να τα ψάξει όλα», τόνισε επίσης ο υπουργός στον Παναγιώτη Τζένο.



Η συνέντευξη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην εκπομπή «Secret» και τον Παναγιώτη Τζένο:

Για το ποια είναι τα κέντρα που θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό και αγκυλωμένη κυβέρνηση: Είναι σταθερό αυτό, πάντα οι ισχυροί παράγοντες κάθε χώρας θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις.  Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι αδύναμη κυβέρνηση, είναι μια ισχυρή κυβέρνηση και ένας ισχυρός πρωθυπουργός άρα όλοι θα πρέπει να το έχουν αυτό κατά νου. Όλοι όσοι είναι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες του τόπου θα πρέπει να ξέρουν ότι κουμάντο στη χώρα κάνει ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, δεν κάνει κανένας οικονομικός παράγων όσο ισχυρός και να είναι. Έχει έρθει η ώρα να καταλάβουν ότι στη χώρα έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία αυτό θα πει ότι όποιος θέλει να κυβερνήσει τη χώρα κατεβαίνει σε εκλογές, τον εκλέγει ο ελληνικός λαός, παίρνει την εξουσία και κάνει κουμάντο. Έτσι δουλεύει το σύστημα εδώ, αυτό το σύστημα μας αρέσει και αυτό υποστηρίζουμε. Όλοι οι άλλοι, επιχειρηματίες, καναλάρχες, ομαδάρχες, ισχυροί παράγοντες όλοι πρέπει να υπάρχουν με μια δημοκρατία αρκεί ο καθένας να ξέρει το ρόλο του, ποια είναι η θέση του. 

Για το σχόλιο του πρωθυπουργού για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα και το γάλλο πρέσβη: Είναι απολύτως προφανές ότι οι μόνοι που έχουν στεναχωρηθεί στην Ελλάδα από την ελληνογαλλική συμφωνία είναι οι μεσάζοντες.

Ερώτηση: Άρα τι λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τους μεσάζοντες;

Απάντηση: Λεω ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο γάλλο πρέσβη και διακινδύνευσε σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα. Για ποιο λόγο το έκανε αυτό ο ίδιος το γνωρίζει. Το βέβαιο είναι ότι σε όλες τις απειλές τις  πρόσφατες του Ερντογάν ο ελληνικός λαός κοιμάται ήσυχος γιατί έχουμε τα Rafalle  στον αέρα και την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Αν πάει ο Τσίπρας να τη χαλάσει (την αμυντική συμφωνία) ποιου τους σκοπούς εξυπηρετεί; Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας με την πράξη του προσπάθησε να βλάψει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Ερώτηση: Για λογαριασμό των εμπόρων όπλων;

Απάντηση: Τι είπε; Είπε ότι πρέπει να έχουμε στην Ελλάδα added value, προστιθέμενη αξία, τα λεγόμενα παλιά αντισταθμιστικά ωφελήματα. Σήμερα ο κ. Σπίρτζης μου έλεγε για τα υποβρύχια και του λεω ότι για αυτά μπήκε ο Άκης φυλακή για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και αν πρέπει να αλλάξει η διάταξη της ΑΔΑΕ, είπε: Ως προς την ΕΥΠ εγώ δεν θέλω να αλλάξει η διάταξη, την θεωρώ πάρα πολύ σωστή. Η διάταξη όταν ψηφίστηκε, ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας για να υπάρχουν πρέπει να είναι μυστικές αλλιώς να τις πούμε φανερές. Η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί κάποιον ανεξέλεγκτα έχει μέσα εισαγγελέα και διαδικασίες και τώρα βάλαμε και δεύτερο εισαγγελέα.  Εγώ δεν θεωρώ ότι από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ με άδεια, τώρα μάλιστα δύο εισαγγελέων, πρέπει να εξαιρείται κάποιος. Δεν θέλω να εξαιρείται κανένας, και τον εαυτό μου βάζω μέσα. 

Για το Predator: Το Predator δυστυχώς η νομοθεσία μας το τιμωρεί μόνο με πλημμέλημα γιατί το νόμο αυτό τον άλλαξε ο Τσίπρας λίγο πριν φύγει. Θα τον αλλάξουμε βέβαια εμείς τώρα αφού έγινε αντιληπτό τι είχε γίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι στα ψιλά γράμματα του ποινικού κώδικα που πέρασε ο Τσίπρας μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών άλλαξε τη διάταξη και από κακούργημα το έκανε πλημμέλημα.  Για ποιο λόγο ένας πρωθυπουργός που ξέρει ότι φεύγει αλλάζει το νόμο και κάνει το κακούργημα πλημμέλημα;  Κάτι ήθελε να καλύψει προφανώς

Ερώτηση: Δηλαδή λέτε το επιχείρημα που λεει ο Πρωθυπουργός ότι υπήρχε παρακολούθηση και πριν;

Απάντηση: Αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά,  το Pegasus  έχει αποδειχθεί από το ... ευρωπαϊκό ότι λειτουργούσε στην Ελλάδα από το ‘16       

Ερώτηση: Το Predator λειτούργησε στην Ελλάδα, λειτουργεί;

Απάντηση: Αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη, εγώ πώς να το ξέρω. Αυτά είναι παράνομα πράγματα άμα έχει λειτουργήσει θα το βρει η Δικαιοσύνη και θα τους τιμωρήσει.

Ερώτηση: Η απάντηση την οποία ακούω στις λίστες που βγαίνουνε είναι ότι «είναι συκοφαντίες αυτά για το Predator», είναι συκοφαντίες; 

Απάντηση: Γράφουν το όνομά μου σε μια λίστα εγώ δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια ή ψεύδος. Να δεχτώ ότι έχει δίκιο ο Βαξεβάνης και μου παρακολουθούσαν το κινητό αυτό σημαίνει ότι με παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης; Εγώ λεω ότι το παρακολουθούσε ο Βαξεβάνης, από πού συνάδει ότι μας παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης;  Χθες ο κ. Ματζουράνης ο δικηγόρος του κ.Βαξεβάνη είπε «δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ψάχνουμε να βρούμε προστατευόμενους μάρτυρες». Προηγουμένως μου είπε ο κ. Σπίρτζης στην τηλεόραση «μα όλος ο κόσμος λεει ότι το έκανε ο Μητσοτάκης» και του λεω και εγώ « και όλος ο κόσμος λεει ότι ο Τσίπρας είναι πράκτορας του Ερντογάν αυτό ισχύει;». Η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με το θεσμικό τρόπο που ξέρει, να ξετυλίξει το κουβάρι, να βρει αν γίνονταν παρακολουθήσεις και ποιος τις έκανε. Αυτός είναι ο θεσμικός τρόπος όχι να βγαίνουμε να λέμε ότι το έκανε ο Μητσοτάκης δηλαδή ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε όλο του το γραφείο άρα δεν παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους παρακολουθούσε μόνο το γραφείο του.

Για την χθεσινή είδηση ότι η κυβέρνηση έχει αγοράσει το λογισμικό  Predator, ο κ. Γεωργιάδης είπε: Αυτό δεν ισχύει, αυτά έχουν απαντηθεί στην επιτροπή της Βουλής. Η Δικαιοσύνη πρέπει να τα ψάξει όλα, η ερώτηση είναι είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη; Μα εμένα για να με βγάλουν αθώο στην ελληνική κοινή γνώμη στην υπόθεση Novartis  κάνανε οι δικαστές μας 4,5 χρόνια πώς να ειμαι ευχαριστημένος! Ο Πολάκης δεν έχει διωχθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος γιατί ο φάκελος του για τα 8 εκατομμύρια του ΚΕΛΠΝΟ ήρθε στη Βουλή μια εβδομάδα πριν την παραγραφή. Εγώ δεν μπορώ να παρέμβω στη Δικαιοσύνη δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση, λεω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να την κάνει όσο μπορεί πιο γρήγορα αλλά δεν θα το κάνει αυτό ο Βαξεβάνης ούτε ο Ματζουράνης ούτε το καφενείο.