Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι «ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο κι αν είναι το θύμα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για τις καταγγελίες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, «για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και "γκρίζες ζώνες" ελέγχου και επιβολής του νόμου».

«Γι' αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια», σύμφωνα με τον υπουργό.

Τέλος, επισήμανε πως «η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών. Αλλά και για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την αυτονόητη αποστολή μας, την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν...

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos στις Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022