Πόλεμος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή το κίνημα συμπαράστασης προς τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία έχασε το σπίτι της (πρώτη κατοικία) για οφειλή 15.000 ευρώ που χρωστούσε σε πιστωτική κάρτα .

Στη Βουλή, μάλιστα, υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού βγήκε σε πλειστηριασμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019, καταλογίζοντας «υποκρισία» στον κ. Τσίπρα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της.

Παρουσίασε μάλιστα και έγγραφα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τα οποία είχαν ως «ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού» τις 20/03/2019 και ως «ημερομηνία διεξαγωγής πλειστηριασμού» τις 09/10/19, δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Ωστόσο, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ, καθώς, όπως έλεγαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη–Σταθάκη.

«Μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων», ανέφεραν τα στελέχη της Κουμουνδούρου και πρόσθεσαν: «Το 2022 που έγινε ο πλειστηριασμός ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί Ν.Δ.; Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί Ν.Δ.; Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί Ν.Δ.;».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διευκρίνιζαν, μάλιστα, ότι ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κ. Κολοβού δεν έγινε στις 20.03.19, «όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

«Ο πλειστηριασμός τού εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/03/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr».