kikilias_mega
Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας για Εύα Καϊλή: Εάν επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στην χώρα

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για την πορεία του Τουρισμού στην χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας , ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και μίλησε για την πορεία του Τουρισμού στην χώρα μας αλλά σχολίασε και τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την αναφορά ότι λειτουργούσε σαν «Δούρειος Ίππος» μέσα στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο υπουργός: «Είναι μία πρωτοφανής υπόθεση. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες για την Εύα Καϊλή. Εάν επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα μας κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στην χώρα και στους πολιτικούς».

Για την πορεία του Τουρισμού

Σχετικά με τη πορεία του καλοκαιρινού Τουρισμού σχολίασε ο υπουργός: «Κατ’ αρχάς ο πρωθυπουργός μας έδωσε στο υπουργείο Τουρισμού ό,τι ζητήσαμε, όλα τα όπλα, προκειμένου να μπορέσουμε με την στρατηγική μας να έχουμε στήριξη και έσοδα για την μέση ελληνική οικογένεια και επιχείρηση. Ξεκινήσαμε την σεζόν τον Μάρτιο, παρά το πόλεμο, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση και ακόμα πηγαίνουμε».

Ο υπουργός βλέποντας τις κρατήσεις του χειμερινού τουρισμού ανήγγειλε ότι για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι προορισμοί θα είναι πλήρεις, «θα είμαστε πολύ ψηλά» είπε χαρακτηριστικά. «Στην συνηθισμένη πορεία ύφεσης που έχει παρατηρηθεί μετά τις γιορτές στον τουρισμό έρχεται το υπουργείο και κάνει κλήρωση για άλλες 125 χιλιάδες θέσεις, δηλαδή άυλα voucher, έτσι ώστε οι Έλληνες να μπορέσουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στους χειμερινούς προορισμούς», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Επιπλέον ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) υπογράφει συμβόλαια με 11 αεροπορικές εταιρείες για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Τουρισμός και ακρίβεια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την περίοδο του Νοεμβρίου 2021 με 2022 έχει παρατηρηθεί η κάτωθι αύξηση των τιμών:
Αεροπορικά εισιτήρια+ 42,3 %

Ταξί+ 32,9 %
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια+ 26,7 %

Μεταχειρισμένα ΙΧ+ 19,4 %
Ξενοδοχεία+ 14,5 %

Σινεμά – θέατρα+ 14,3 %
Καινούρια ΙΧ+ 13,3 %

Πακέτα διακοπών+ 12,8 %
Ένδυση – υπόδηση+ 10,9 %

Ανταλλακτικά ΙΧ+ 10,6 %

Είδη ατομικής φροντίδας+ 10,2 %

Ερωτηθείς ο υπουργός εάν υπάρχει περίπτωση αυτή η αύξηση που παρατηρείται να αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία του Τουρισμού απάντησε: «Θα συνεχίσει το τουριστικό προϊόν να ”σπρώχνει” μπροστά την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη και το τέταρτο τρίμηνο. Η ελληνική κυβέρνηση σε πολλαπλές κρίσεις έχει αντιδράσει».

Ειδικά για την στήριξη των χειμερινών προορισμών ο υπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί: «Εκατό εκατομμύρια ευρώ  το ”Εξοικονομώ” οριζοντίως για μικρά καταλύματα, επέκταση του ΕΣΠΑ για ένα χρόνο, πάνω από 100 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα ”Τουρισμός για όλους”».

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε: «Η στήριξή μας στην ελληνική κοινωνία θα είναι αδιάλειπτη, γιατί αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πλαίσιο της δυσκολίας και της κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες».

Το σενάριο εκλογών εν μέσω τουριστικής περιόδου

Ο υπουργός Τουρισμού σχολίασε σχετικά με την χρονική περίοδο που ενδέχεται να συμπέσει η τουριστική σεζόν με τις εκλογές: «Είναι θεμιτό να συνυπολογίζονται όλα τα  εθνικά, γεωστρατηγικά, οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να βρεθεί  η ημερομηνία των εκλογών».

Ο Βασίλης Κικίλιας για τις υποκλοπές

«Κάνει ζημιά στην εικόνα της χώρας η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σε ό,τι έχει να κάνει με εμένα και την σύζυγό μου θα πω, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, η Δικαιοσύνη, ξεχωριστός πυλώνας της εξουσίας, θα κάνει την δουλειά της, χωρίς να παρέμβει κανείς».

Καταλήγοντας ο υπουργός έκανε μία οικονομική αποτίμηση της σεζόν που πέρασε αναφέροντας ότι τα έσοδα θα φθάσουν περίπου τα 18 δις ευρώ και σχετικά με προβλέψεις που αφορούν το 2023 για τον τουρισμό υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Παρισιού και του Λονδίνου οι tour operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν ότι θα υπάρξει και επέκταση της δυνατότητας να φέρουν κόσμο».