Ο πρωθυπουργός μπορεί να μυρίζει εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τις βλέπει να έρχονται.

Είναι «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον Προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Φθιώτιδα και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να διασφαλίσει πλέον ένα προστατευτικό περιβάλλον». 

Ανέφερε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να το «βάλει στα πόδια», όπως έκανε πρόσφατα στη Βουλή, γιατί «δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις». Ερωτηθείς εάν θα κάνει πρόταση μομφής, είπε πως δεν το αποκλείει, αν και με αυτόν τον τρόπο δεν θα διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αρμόδια γι' αυτό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι υπουργοί δεν αντιδρούν στο θέμα των υποκλοπών, θέτοντας το ερώτημα «εάν το κάνουν για να μη χάσουν τη θέση τους ή γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις».

Σχολιάζοντας την υπόθεση της Εύας Καϊλή, σημείωσε πως, παρότι ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, έπαιξε «πρωτοπόρο ρόλο στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα» και υποστήριζε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ εγκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη γιατί «ανακάλυψε τον Δούρειο Ίππο, αφότου άλωσε την Τροία».

Εν τω μεταξύ, σε μια διαφορετική συνέντευξη στους betarades -το γνωστό αθλητικό κανάλι του YouTube- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο, το Μουντιάλ, την απόφαση να αναλάβει το Κατάρ τη μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά και το «Qatar gate».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αρνητική και αυτοεξευτελιστική την απόφαση να πάει το Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς έτσι πάνε πίσω το ποδόσφαιρο και η FIFA. Τόνισε πως σε μια χώρα χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση και κυρίως σε μια χώρα χωρίς καμία ελευθερία τελικά ανταμείβονται άλλου είδους ιδιοτέλειες, τις οποίες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Αναφερόμενος στο «Qatar gate» υπογράμμισε πως, αντί να αποκλειστεί η Κροατία, αποκλείστηκε η Καϊλή. Σημείωσε δε πως η επιλογή του Κατάρ είναι από τη φύση της ύποπτη.

Μιλώντας γι’ αυτό καθαυτό το αθλητικό γεγονός, είπε ότι πρόκειται για ένα Μουντιάλ με εκπλήξεις, ενώ χαρακτήρισε «ματσάρα» τον αγώνα Αργεντική - Ολλανδία. Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στο Μαρόκο, που, όπως είπε, τα έβαλε με όλους τους αποικιοκράτες και τους κέρδισε. Εκτίμησε, μάλιστα, πως η Αργεντινή θα πάει στον τελικό και πως ο θεός του ποδοσφαίρου το χρωστάει αυτό στον Μέσι, «που είναι με το "εμείς", με την ομάδα, και όχι με το "εγώ". Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Μέσι με τον Ρονάλντο», ανέφερε.