Με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωκοινοβούλιο και σε δεκάδες ευρωβουλευτές είναι τόσο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όσο και τα ελληνικά, καθώς το σκάνδαλο «Qatar gate» φέρνει ολοένα και περισσότερες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου.

Μετά τον Κύπριο ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά, ο οποίος ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι η Εύα Καϊλή τον είχε προσεγγίσει για να ψηφίσει τροπολογίες που αφορούσαν το Κατάρ, άλλος ένας ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής τον πλησίασε.

Ειδικότερα, ο Έρικ Μαρκουάρντ, ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων και εισηγητής στην πρόταση για τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας με το Κατάρ, ανάφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι η Εύα Καϊλή τον προσέγγισε με στόχο να επηρεάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από αυτό το σκάνδαλο.

«Ζήτησε να συναντηθούμε πολλές φορές για να μάθει τι κατάσταση επικρατεί σχετικά με το Κατάρ. Αυτό που ήταν ασυνήθιστο είναι ότι υποστήριξε σε μεγάλο βαθμό την ταχεία απελευθέρωση της βίζας για το Κατάρ και ότι δεν ήταν υπέρ τόσο πολλών όρων για το Κατάρ», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων.

Δείτε το βίντεο