Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κ. Πικραμμένος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως «τα εξοπλιστικά προγράμματα, η εντυπωσιακή ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων δεν αφήνουν περιθώρια σε όποιον ορέγεται νυχτερινές αταξίες» και επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να το έχουν καλά υπόψη τους οι γείτονες.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για την για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Έχετε βάλει την υπογραφή σας στην επαίσχυντη τροπολογία για την μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου, έχετε ξεφτιλίσει την παράταξη, την έχετε καταρρακώσει και δεν λέτε τίποτα. Αν σεβόσασταν την διαδρομή σας το λιγότερο που έπρεπε να έχετε κάνει ήταν να είχατε παραιτηθεί. Είναι η μόνη οδός ενός δικαστικού λειτουργού»  είπε επιτιθέμενος ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Πικραμένο ότι απέφυγε, κατά την ομιλία του, να αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών, αν και διετέλεσε ανώτατος δικαστικός λειτουργός λέγοντας «Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη, την υποχρέωση όταν είστε συνυπεύθυνος στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών να πείτε κάτι; Δεν είστε άμοιρος των ευθυνών σας γιατί βάλατε την υπογραφή σας στην επαίσχυντη τροπολογία του κ. Τσιάρα, με βάσει την οποία δεν μπορεί ο παρακολουθούμενος να ενημερωθεί».

Η άμεση απάντηση Πικραμμένου 

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του κ. Πικραμμένου.

«Επειδή σωστά παρατηρήσατε ότι έκανα τη σταδιοδρομία μου ως δικαστικός λειτουργός, αυτό έμαθα και δεν θα ξεφύγω ποτέ από αυτό ότι, όταν διερευνάται μια υπόθεση, η εκτελεστική εξουσία δεν κάνει συζήτηση. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα και μην προσπαθείτε, εμμέσως, κατηγορώντας εμένα να επηρεάσετε τη ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί αυτό κάνετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμένος.

Ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, παρενέβη λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Ραγκούση:

«Αφήστε σε εμάς που είμαστε μέλη και ιστορικά μέλη της ιστορικής παράταξης της ΝΔ να διαφυλάξουμε το κύρος της και κοιτάξτε τη δική σας παράταξη. Αφήστε τη δική μας παράταξη στα δικά μας τα χέρια».

Έντονη ήταν και η αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση για «μικροκομματική και μικροπρεπή προεκλογική αντιπολίτευση που δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους επιθέσεις».

«Είναι τιμή μας που συμμετέχει στη κυβέρνηση μας ο Παναγιώτης Πικραμένος και η παρουσία του κοσμεί τα υπουργικά έδρανα», πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος.